오븐을 끄고 입맛을 '밝게' 해보세요. 굽지 않고도 맛있는 쿠키 치즈케이크를 만들 수 있는 레시피를 준비했습니다. 올 여름 여러분의 주방에서 인기를 끌 것입니다.
Le kdo bo v tej vročini še prižigal pečico? Da bo priprava posladka torej čim bolj ‘hladna’, je tukaj 레시피 za odličen piškotni cheesecake brez peke, ki bo nedvomno navdušil vas in vaše goste.
Sestavine za piškotni cheesecake brez peke:
- 36 piškotov Oreo
- 5 žlic stopljenega masla
- 900 gramov kremnega sira
- 설탕 1/3컵
- 바닐라 추출물 1테이블스푼
- 1 skodelica toplega mleka
- 1 žlica želatine
Sestavine za piškotni cheesecake brez peke:
Piškote Oreo razpolovite in kremo ločite od piškotov. Oboje dajte v ločeni skledi. Piškote stresite v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobite v drobtinice. Polovico drobtinic shranite za pozneje, polovico pa stresite v skledo in pomešajte s stopljenim maslom, da dobite teksturo rahlo mokrega peska. Drobtine nato stresite v okrogli tortni pekač (s premerom okoli 22 centimetrov) in jih dobro stisnite ob pekač. V srednji posodi pri nizki temperature zmešajte kremni sir, sladkor, kremo s piškotov in vaniljev ekstrakt ter mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso. V merilnem lončku zmešajte toplo mleko z želatino in mešajte, da se stopi. Mleko z želatino prilijte sirni mešanici ter neprestano mešajte. Ko krema začne rahlo vreti, jo odstranite z ognja. Mešanico prelijte po piškotni osnovi v pekaču. Zravnajte jo z lopatico ali žlico. Piškotne drobtine, ki ste jih prej dali na stran, zdaj potresite po vrhu piškotnega cheesecaka in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure. Ko je sladica dovolj ohlajena, odstranite pekač, narežite ter postrezite. Pa dober tek!
Pripravo sladice si lahko ogledate tudi v priloženem videu: