프랑스 요리는 결코 실망하지 않습니다. 이 요리는 준비하는 데 많은 시간이 걸리지 않지만, 스튜를 오래 끓일수록 맛이 더 좋아집니다.
Telečja enolončnica z olivami je ena od korziških specialitet, še posebej cenjena v gastronomiji, Korzičani pa to enolončnico običajno postrežejo s testeninami, odlično pa se poda tudi k mlademu (kuhanemu) krompirju.
Čeprav navajamo sestavine za 4 osebe, lahko po želji dodate še več sestavin in začimb – kajti ni okusnejšega od ostankov fine enolončnice, ki so prav tako dobri, pogosto pa še boljši, če jih pojemo dan kasneje!
Telečja enolončnica z olivami
재료
- 600 g telečjega plečeta brez kosti
- 5 šalotk
- 마늘 3쪽
- 당근 2개
- ½ zelene
- 기름 2큰술
- 1 žlička paradižnikovega koncentrata
- 150 ml suhega rdečega vina
- 350 ml goveje osnove
- 1 lovorov list
- 2 zrni pimenta
- žlička sesekljanega rožmarina
- žlička sesekljanega timijana
- 소금
- mleta sveža paprika
- 10 izkoščičenih črnih oliv
지침
- Meso narežemo na kocke. Šalotko in česen olupimo in prerežemo na pol. Korenček in zeleno olupimo in narežemo na majhne kocke.
- V loncu segrejemo olje, na njem prepražimo meso, da porjavi, nato ga vzamemo ven.
- Pripravljeno zelenjavo prepražimo na mesni maščobi, vmešamo paradižnikov koncentrat in vse skupaj zalijemo z vinom.
- Ko del vina izhlapi, dodamo jušno osnovo, začimbe in zelišča, zelenjavo pa začinimo s soljo in poprom.
- Meso vrnemo v lonec, pokrijemo in pustimo enolončnico vreti približno 1,5 ure. Približno 15 minut pred koncem kuhanja v enolončnico dodamo olive, ki jih po želji lahko razpolovimo.