두 가지 요리의 즐거움을 하나로 결합하고 멀드 와인을 곁들인 정말 맛있는 티라미수를 준비하세요. 커피의 맛은 잊어라, 이제 와인의 시간이다!
Je lahko še boljše od tiramisuja? Da, tiramisu s kuhanim vinom! Kako pripraviti slednjega, smo se že naučili (najboljši recept za kuhano vino), prav tako vemo, kako pripraviti klasični tiramisu, torej tak z okusom po kavi, tokrat pa si poglejmo, kako ta dva kulinarična priboljška združimo v eno, da dobimo 디저트, za katero si boste želeli, da je ne bi nikoli zmanjkalo.
더 읽어보기: 레시피: 딸기 티라미수
Recept za tiramisu s kuhanim vinom:
Sestavine – tiramisu s kuhanim vinom:
- 250 g maskarponeja
- 계란 2개
- 설탕 100g
- 150 ml kuhanega vina
- piškoti (Bebe, Spekulas …)
- ščepec cimeta (po želji)
Postopek priprave tiramisuja s kuhanim vinom:
Najprej ločimo beljake in rumenjake. Beljaku dodamo polovico sladkorja in stepemo v sneg. Ostanek sladkorja namenimo rumenjaku in penasto zmešamo. Dodamo maskarpone in za konec previdno še sneg. Kremo napolnimo v brizgalno vrečko in eno plast stisnemo v kozarec. Nato v posodo zlijemo kuhano vino in v njem namočimo koščke piškotov. Za eno plast jih zložimo po maskarponejevi kremi. Do vrha kozarca izmenično nalagamo kremo in piškote. Zaključimo s kremo. Preden tiramisu postrežemo, ga za nekaj ur postavimo v hladilnik. Tik pred uživanjem ga potresemo z malo cimeta. Pa dober tek!