레몬 티라미수는 섬세한 맛과 부드러운 질감으로 손님을 매료시키는 완벽한 디저트입니다. 봄 디저트, 로맨틱한 브런치 등을 위한 완벽한 선택입니다.
Čeprav limonin tiramisu ni ravno najbolj enostaven za pripravo, bo naš trud poplačan že ob prvi žlički fantastičnega deserta, ki prevzame z božanskim okusom in prikupnim izgledom.
Recept za limonin tiramisu:
성분:
- 4 žlice belega ruma
- svež sok 2 limon
- 5 žlic sladkorja v prahu
- paket baby piškotov
- 마스카포네 치즈 500g
- 큰 달걀 2개
- 500 ml sladke stepene smetane
- sveže nastrgana lupinica 1 limone
- sveže jagode (za dekoracijo)
준비:
V skledi zmešamo limonin sok in rum, dodamo 2 žlici sladkorja v prahu in mešamo, dokler se ne stopi. Po želji lahko dodamo še nekaj žlic vode. Postavimo na stran. Beljake stepemo do trdega. Enako storimo s sladko smetano. V skledo stresemo preostali sladkor, sir mascarpone, rumenjake in limonino lupinico in dobro premešamo. Nato v zmes previdno vmešamo še smetano in beljake. Baby piškote namočimo v zmes z limoninim sokom in s polovico obložimo lične servirne kozarce oziroma stekleno posodo. Čez piškote polijemo polovico kremaste mešanice in nadaljujemo z še eno plastjo namočenih piškotov. Zaključimo s plastjo kreme in položimo v hladilnik za vsaj 8 ur. Ohlajen limonin tiramisu potresemo s svežimi jagodami in uživamo.
추가 정보:
www.thewickednoodle.com