Arašidovo maslo je tako zelo okusno, da ga brez pomisleka uvrstimo na seznam nezdravih živil. A ne prehitevajmo! Res je, da vsebuje veliko maščob, ki pa so nenasičene, torej zdrave! V prid mu štejemo tudi antioksidante, zaradi česar se lahko kosa tudi s sadjem, pa tudi za telo blagodejne aminokisline. In če bi vedeli, da ga je tako preprosto pripraviti doma, ga ne bi nikoli več kupili. V nadaljevanju preberite recept za zdravo arašidovo maslo.
Kupljeno 땅콩 버터 ima lahko veliko transnasičenih maščobnih kislin. Zdravo arašidovo maslo, kakršno si lahko pripravite sami doma, pa je v resnici priporočljivo tudi v času diete. Resda je visokokalorično, a nekaj žlic na teden dokazano zmanjšuje pojav debelosti, saj študije kažejo, da ljubitelji arašidovega masla običajno ne presežejo dnevnega limita kalorij.
Če imate torej slabo vest, ker ga uživate, in ga želite v želji po bolj vitki postavi črtati z jedilnika, nikar! Sploh ne, če si boste pripravili 건강한 버전 kikirikijevega masla in se izognili vsem ”pastem”, ki jih prinaša industrijsko pridelano arašidovo maslo.
더 읽어보기: 레시피: 체중 감량을 위한 빵
Recept za zdravo arašidovo maslo:
Sestavine za zdravo arašidovo maslo:
- 400 g oluščenih nesoljenih arašidov
- pol žlice rastlinskega olja (lahko tudi arašidovega)
- pol žlice medu
Postopek priprave zdravega arašidovega masla:
Vse sestavine stresemo v aparat za mletje. Mešamo toliko časa, da se arašidi popolnoma zdrobijo in nastane gosta krema. Prestavimo v kozarček, in arašidovo maslo je pripravljeno za uživanje. Če ga hranite v hladilniku, bo zdržal tudi dva meseca.