Smrekrajev hram je mrtev, živel Atelje. Znamenita restavracija Hotela Union, ki je bila odprta od leta 1903, je obrnila nov list. Po 30 letih je bila deležne temeljite prenove, ki je potekala na konceptualni, prostorski kot tudi kulinarični ravni, prav tako je zamenjala ime. ''Povej mi, kaj ješ, in skuhal ti bom boljše'', pravijo. Izziv sprejet! Dobrodšli v najmodernejši restavraciji v Ljubljani.
Nazorjeva ulica 2
류블랴나, 슬로베니아
Sobota od 18:00 do 22:00
Znameniti 가문비나무 사원 je zgodovina. Prišla je 아텔제 레스토랑! Čeprav nadaljuje zgodbo slovite restavracije hotela Union, pa se je od nje kar precej distancirala. Gre za konceptualno povsem drugačno restavracijo, zato je logično, da so presekali popkovino z imenom in zdaj v bivše prostore Smrekarjevega hrama vabi Atelje.
![Vsi obroki v Ateljeju so avtorsko delo.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2016/10/setratiosize10001000-sladica-660x440.jpg)
V njem ustvarja in hrani dirigira še ne tridesetletni Jorg Zupan, eden od najobetavnejših kuharskih mojstrov pri nas, ki se je uril v restavraciji Promenada na Bledu pri Binetu Volčiču, v vrhunski sydneyjski restavraciji Quaya, v londonski z michelinko nagrajeni restavraciji Pied a Terre 그리고 안으로 Strelcu ~에 Igorju Jagodicu. Kljub rosnim letom je eden od redkih slovenskih chefov z bogatimi izkušnjami iz tujine.
더 읽어보기: Danilo – gostilna & vinoteka: gostilna s tradicijo
![Smrekarjev hram je zamenjal Atelje.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2016/10/14695302_1238128442874539_4173402193412625493_n-660x440.jpg)
Čeprav je Atelje del hotela Union, je odprta zunanjim gostom. Meni temelji na slovenski in mednarodni kulinariki, vsi krožniki pa so avtorski. Med drugim v Ateljeju sami zorijo sir, delajo kruh, pa jogurt in kefir ter vlagajo zelenjavo. Vse surovine so sezonske, naročite pa lahko tudi krškopoljca, to je avtohtono slovensko pasmo prašiča. Poleg bogate zaloge vin postrežejo tudi z domačimi 수제 맥주, namešajo pa vam tudi hišni koktajl.
Galerija – restavracija Atelje:
추가 정보:
union-hotels.eu