Teden restavracij 2019 bo tudi letos trajal 10 dni, poudarek pa bo na vinski spremljavi. Prvi najokusnejši teden leta bo potekal med 29. marcem in 7. aprilom.
Teden restavracij 2019 je pred vrati! Sodeč po spletni strani Tedna restavracij letos sodeluje 105 gostiln in restavracij, ki bodo svojim gostom ponudile pomlad na krožnikih, v treh (ali več) dejanjih, s pozdravom chefa in vinsko spremljavo. Letošnji pomladni Teden restavracij bo trajal od 29. marca do 7. aprila, cena menijev je 19유로.
Kot ste verjetno ugotovili, bo letošnji teden potekal z dvotedensko zamudo, kar pa je lahko samo dobro. Toliko daljše prebujanje narave pomeni več svežih, mladih, spomladanskih živil z vrtov, travnikov in iz gozdov. Chefovski meniji Tedna restavracij bodo tako še bolj brsteči, gostje pa zaradi tega še bolj zadovoljni. Letošnja Tedna restavracij (spomladanski in jesenski) uvajata – ob doplačilu – “obvezno” vinsko spremljavo k menijem. Seveda pa bodo chefi pri pripravi menijev upoštevali tudi vse dosedanje poudarke, ki jih je v prejšnjih letih uvedel Teden restavracij: lokalno in ustvarjalno; ne le dobro, tudi lepo; prijazno do narave in pozdrav iz kuhinje.
Na spomladanskem dogodku Teden restavracij 2019 se bodo prvič predstavili:
- Gostilna Francl, Zagrad
- Kraljeva hiša, Bled
- Restavracija Okusi Krasa, Komen
- Restavracija Kodila, Markišavci
- B-restavracija, Ljubljana
- Kevder, Brezovica
- Koroška hiša Pri lipi, Muta
- Restavracija Ajda, Sevnica
추가 정보:
vivi.si