2019 레스토랑 위크는 다시 한번 10일간 진행되며, 와인 페어링에 중점을 둡니다. 올해 가장 맛있는 첫 번째 주는 3월 29일부터 4월 7일까지 진행됩니다.
Teden restavracij 2019 je pred vrati! Sodeč po spletni strani Tedna restavracij letos sodeluje 105 gostiln in restavracij, ki bodo svojim gostom ponudile pomlad na krožnikih, v treh (ali več) dejanjih, s pozdravom chefa in vinsko spremljavo. Letošnji pomladni Teden restavracij bo trajal od 29. marca do 7. aprila, cena menijev je 19유로.
Kot ste verjetno ugotovili, bo letošnji teden potekal z dvotedensko zamudo, kar pa je lahko samo dobro. Toliko daljše prebujanje narave pomeni več svežih, mladih, spomladanskih živil z vrtov, travnikov in iz gozdov. Chefovski meniji Tedna restavracij bodo tako še bolj brsteči, gostje pa zaradi tega še bolj zadovoljni. Letošnja Tedna restavracij (spomladanski in jesenski) uvajata – ob doplačilu – “obvezno” vinsko spremljavo k menijem. Seveda pa bodo chefi pri pripravi menijev upoštevali tudi vse dosedanje poudarke, ki jih je v prejšnjih letih uvedel Teden restavracij: lokalno in ustvarjalno; ne le dobro, tudi lepo; prijazno do narave in pozdrav iz kuhinje.
Na spomladanskem dogodku Teden restavracij 2019 se bodo prvič predstavili:
- Gostilna Francl, Zagrad
- Kraljeva hiša, Bled
- Restavracija Okusi Krasa, Komen
- Restavracija Kodila, Markišavci
- B-restavracija, Ljubljana
- Kevder, Brezovica
- Koroška hiša Pri lipi, Muta
- Restavracija Ajda, Sevnica
추가 정보:
vivi.si