류블랴나의 클라겐푸르트 거리의 번잡함에서 조금 떨어진 곳에 Vegedrom이라는 다소 특별한 레스토랑이 우리를 기다리고 있습니다. 슬로베니아의 가정적인 분위기와 인도의 장식이 어우러진 편안한 분위기에서 건강한 식생활의 모든 원칙을 고수하는 현대적인 요리를 맛볼 수 있습니다. 레스토랑 이름에서 알 수 있듯이 ...
Vodnikova 35
류블랴나
Ravno prav odmaknjeno od vrveža Celovške ulice v Ljubljani nas pričaka Vegedrom, malce posebna restavracija. V sproščenem ambientu, mešanici slovenske domačnosti in indijskega okrasja, najdemo sodobno kulinarično ponudbo, ki se drži vseh principov zdrave prehrane. Kot nam že ime restavracije izdaja, v Vegedromu ne bomo našli mesa. Vse sestavine namreč pozorno izbirata lastnica Tanja Ukmar in strokovnjakinja za biovegansko prehrano Mateja Tea Dereani, avtorica prve slovenske veganske kuharske knjige. Za pripravo jedi poskrbijo indijski in domači kuharji, ponudijo pa nam različne prigrizke, juhe, rižote, sejtan (pšenično meso), tofu, zelenjavo iz voka, žitarice in stročnice ter različne indijske jedi, ki jih pripravljajo v tandoorju, tradicionalni indijski peči. Solato si izberemo v solatnem baru, ker pa obrok ni popoln brez sladkega zaključka, si z veseljem privoščimo še slastno bio sladico. Pri izbiri jedi se lahko prepustimo vsakodnevni ponudbi vegetarijanskega ali indijskega kosila, na voljo pa nam je tudi jedilni list, ki bo za naročilo navdušil tudi najbolj zahtevne veganske zdravojedce, da ne bodo ostali lačnih ust. V Vegedromu nam namreč ponudijo tudi bio-veganske jedi, ki ne vsebujejo razhudnikov (krompir, paprika, paradižnik, jajčevci), pripravljene pa so iz ekološko pridelanih sestavin. Tudi pri pijačah se v Vegedromu držijo enakih principov, zato tako pri toplih napitkih kot pri pripravi hrane uporabljajo vodo, prečiščeno po postopku pov – ratne osmoze, za žejne pa poskrbijo s pestro izbiro sveže stisnjenih sokov ter sokov brez sladkorja, bio napitkov ter čajev.