Verace 피자 가게는 최근 류블랴나의 Streliška 거리에 문을 열었습니다. 이곳은 모든 피자의 피자인 정통 나폴리 피자를 제공하는 류블랴나에서 유일한 곳입니다!
Streliška ulica 22, Ljubljana
1000 류블랴나
2,3-tonska peč v piceriji Verace, pripeljana naravnost iz Neaplja, je zagorela. Picerija, ki domuje v Ljubljani pod Ljubljanskim gradom na Streliški ulici, ni samo še ena picerija. V njej namreč pečejo pristne pice napoletano, ki jih ne boste dobili nikjer drugje v prestolnici. Za pico v stilu napoletano pravijo, da ne obleži v želodcu, za kraljico italijanske kuhinje pa boste morali odšteti vsega 5유로.
Za pice skrbi picopek Fabio Caruso, ki se je pilil pri enem in edinem Giovanniju Santarpiju v njegovi piceriji v Firencah, Pizzeria Santarpia. Santarpi velja za zvezdo napolitanske pice in je bil v vodniku najboljših picerij v Italiji deležen najvišje možne ocene tre spicchi, ki je v svetu pic ekvivalent trem michelinovim zvezdicam. V piceriji Verace vam sicer postrežejo tudi s sicilijanskimi canolliji, kraft pivom, ekskluzivno sta na voljo vini Irpinia Satyricon in Taurasi Poliphemo, za konec ali kar tako pa si lahko naročite tudi kavico Segafredo.
더 읽어보기: Nostalgia - 시간을 거슬러 올라가는 류블랴나 바
무엇인가요 pica napoletana? Prava pica napoletana mora biti na sredini tanka 3 milimetre, ob robu pa meriti 1–2 centimetra, biti obložena izključno s predpisanimi paradižniki, svežo baziliko in bivoljo mocarelo. Strogo je predpisana tudi uporaba vrste moke, kvasa in olja. Ko gre za dodatke, lahko ”goljufamo” zgolj z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja. Testo je po tradicionalnem receptu lahko izdelano samo iz moke, kvasa, olja, soli in vode, brez dodajanja sladkorja, ki ga uporabljamo, da pospešimo vzhajanje. Tudi sam postopek je natančno določen. Gnete, razvleče in ravna se lahko samo z rokami, pri gnetenju pa se testo ne sme segreti.
Galerija – picerija Verace:
추가 정보:
facebook.com