V čudovitem dvorcu sredi petih hektarjev velikega parka ob Blejskem jezeru in v nekdanji predsedniški rezidenci Josipa Broza Tita se nahaja bleščeča restavracija Vila Bled. Restavracija, ki je vrh slovenske kulinarične ponudbe, je sloves restavracije najvišjega razreda pomembno okrepila s prihodom Andreja ...
V čudovitem dvorcu sredi petih hektarjev velikega parka ob Blejskem jezeru in v nekdanji predsedniški rezidenci Josipa Broza Tita se nahaja bleščeča restavracija Vila Bled. Restavracija, ki je vrh slovenske kulinarične ponudbe, je sloves restavracije najvišjega razreda pomembno okrepila s prihodom Andreja Kuharja, edinega slovenskega kuharja s prestižnim kulinaričnim priznanjem – Michelinovo zvezdico. Mojstrovine nagrajenca so navdahnjene z okusi mediteranske, francoske in domače kuhinje. Jedilniki se spreminjajo sezonsko, štirikrat letno, vse jedi pa temeljijo na svežih in zdravih sestavinah in modernih okusih. To pomlad so pripravili svež meni lahkih okusov, vsaka jed pa zagotovo ne bo nikogar pustila ravnodušnega. Gostom tako ponujajo lahke jedi, v katerih prevladujejo perutnina, morski sadeži, sveža zelenjava, lahke pa so tudi sladice. Velika izbira dovršenih okusov in široka ponudba kakovostnih vin zadovolji tudi najbolj petične goste. V Vili Bled se izpolnijo pričakovanja tudi najbolj zahtevnih gostov in gurmanov, ki se jim cena navsezadnje ne zdi tako pomembna. Cene se namreč gibljejo od 38 do 78 evrov za meni. Ambient je eleganten, tako notranji prostor kot zunanji del s teraso, kjer je v toplih dneh vzdušje ob izbranih okusih, kozarcu dobrega vina in razgledu naravnost čudovito. Prostor je mogoče tudi najeti za posebne priložnosti, kot so poroke ali drugi veliki dogodki. Vrhunska ponudba restavracije dokazuje, da ni napačno govoriti o kulinariki kot o umetnosti.