크리스마스 연휴가 코앞으로 다가왔습니다. 올해에는 멀드 와인을 드셔보셨을 것이 거의 확실합니다. 그런데 이번 시즌의 히트작인 멀드 와인인 Vin Brule를 드셔보셨나요? 우리는 레시피를 가지고 있고 이것이 그 비밀입니다!
Vin Brule 그것은 posebno aromatično kuhano vino, ki je priljubljeno predvsem v severnem delu Italije. Ljudje verjamejo, da je prav mešanica začimb, ki se nahaja v tem kuhanem vinu tista, ki ga dela tako okusnega, nekateri pa celo menijo, da naj bi ta pomagala pri boljšem imunskem sistemu. Priročen izgovor, se vam ne zdi? 🙂
성분
- 1,5 litra rdečega vina
- 3 palčke cimeta
- 설탕 250g
- nekaj klinčkov
- lupinica 2 pomaranč, 1 limone in 1 jabolka
- malo muškatnega oreška
- ščepec ingverja (po želji lahko tudi več)
- 5 do 10 brinovih jagod
- zvezdasti janež
준비
Najprej fino odstranimo lupino limone, jabolka in dveh pomaranč. Belemu delu lupine se poskusimo maksimalno izogniti, saj bi lahko bilo vino zaradi tega grenko. Vse suhe sestavine damo v lonec in prelijemo z vinom. Postavimo na štedilnik (pri manjši temperaturi). Neprestano mešamo, da se sladkor razstopi. Po 8 do 12 minutah lahko kuhano vino odstranimo z ognja. Če želimo, ga lahko precedimo in okrasimo po želji. Uživajte … pa po pameti!