우리 모두는 큰 기쁨으로 맥주 캔을 열고 그 캔이 이전에 어디에 있었는지 생각하지 않고 그것을 소비합니다. 우리 손에 도달하는 경로는 박테리아와 흙으로 "포장"되어 있으며, 맥주 캔이 매장 진열대에 도달하기 전에 통과합니다.
V časih koronavirusa, ko vemo, da lahko na pločevinki virus ostane aktiven tudi tri dni, pa je 주의 še veliko bolj potrebna!
Prah, umazanija, iztrebki in ostanki živali ter bakterije in virusi so le nekateri od “prebivalcev”, ki jih najdemo na pločevinkah s pijačami, odkrivajo različni raziskovalni inštituti. Če želite zmanjšati tveganje za okužbo – tudi novim 코로나 19 – morate pločevinko, še preden jo odprete in zaužijete pričakovani požirek, temeljito očistiti!
Tako, kot bi si umili umazane roke, preden zaužijemo hrano. Priporočljivo je, da pločevinko operemo z milom in vodo oziroma z detergentom za posodo. Če tega nimate pri roki in ste strašno žejni, vam bodo pomagala tudi razkužila ali antibakterijski robčki.
Analize pločevink kažejo, da so primerki iz avtomatov za pijačo še vedno nekoliko čistejši od tistih, ki jih kupujemo v trgovinah, zato so nekoliko varnejša izbira, zaželeno pa je tudi, da ne glede na izvor “pločevinke”, slednjo vselej očistimo, da se ne okužimo.
Ena najpogostejših bakterij, ki jih najdemo na pločevinkah, je 대장균, mikroorganizem, ki običajno živi v človeškem črevesju, vendar v primeru okužbe povzroča različne bolezni. Escherichia coli lahko povzroči tudi vnetje žolča, pljučnico, pa tudi sepso, zato je bolje, da to preprečite in operete pločevinko, kot pa da se morate zdraviti. V današnjih časih pa se na pločevinkah lahko nahaja tudi 코로나 19!