Gostilna zlata ribica se nahaja v osrčju stare ljubljane, v eni izmed najstarejših hiš, kjer se je že leta 1790 točilo vino. kasneje je iz vinotoča nastala gostilna in dobila ime po ulici, ki se še danes vije mimo – ribja ulica. korak se nam bo ustavil ob omamnih dišavah kulinarične ponudbe z vse ...
Cankarjevo nabrežje 5–7
류블랴나
Gostilna zlata ribica se nahaja v osrčju stare ljubljane, v eni izmed najstarejših hiš, kjer se je že leta 1790 točilo vino. kasneje je iz vinotoča nastala gostilna in dobila ime po ulici, ki se še danes vije mimo – ribja ulica. korak se nam bo ustavil ob omamnih dišavah kulinarične ponudbe z vse slovenije, okusili pa bomo tudi pestro ponudbo izvrstnih vin. za začetek lahko izbiramo med hladno kmečko suho desko s sirom z modro plesnijo, odločimo pa se lahko tudi med mesnim in lososovim carpacciom. za toplo predjed priporočajo popečen pršut s teranom in polento, ohrovtove rolade s parmezanovo omako in krožnik domačih štrukljev. izbiramo lahko med testeninami, med katerimi je vredno izpostaviti široke rezance z morskimi sadeži, njoke s srninim golažem, štirimi siri ali sirove raviole a la zlata ribica. da bo zlata ribica upravičila svoje ime, imajo za vse ljubitelje morske hrane pripravljeno veliko ponudbo vodnih dobrot. priporočajo nam orado na žaru z blitvo in krompirjem, file brancina v pečici ali pa file morske žabe v pečici “tartufato”. seveda ne smemo pozabiti na izbor mesnih jedi, kjer se nam bodo pocedile sline ob jelenovem fileju, ovitem v hamburško slanino, z omako iz gozdnih sadežev in s sirovimi štruklji. navdušeni bomo tudi nad velikim izborom solat: tunina solata, solata s piščančjimi fileji ali pa solata morski val (s kalamari, gamberi, škampi in grana padano). za konec se bomo razvajali s sirovimi štruklji z brusnicami, rolado mascarpone z omako iz gozdnih sadežev, posebej pa nam priporočajo pannacoto z jagodno kremo. v zlati ribici nas tako pričakujejo strastno in slastno.