요리
잘 익은 바나나 4개(올바르게 구부러진 것) 버터 40g 꽃꿀 2큰술 달걀 흰자 2개 식용전분 20g 계피와 레몬 카다몬 즙 핀치 버터 반을 녹인 후 껍질을 벗긴 바나나를 빠르게 볶습니다. 에...
SESTAVINE:600 g širokih špinačnih rezancevjušna žlica kaper100 g dimljenega lososa50 g artičokinih srčkov50 g porastrok česna, sol, poper10 g masla1 dcl belega vina2 dcl jušne osnove
PRIPRAVA:Široke špinačne rezance ...
SESTAVINE:0,5 l sladke smetane0,15 kg maskarponeja4 žlice sladkorja5 lističev želatinevanilijeva palčka0,3 kg amarena višenj
PRIPRAVA:Sladko smetano zavremo in jidodamo štiri žlice sladkorja. Lističeželatine namočimo v hladno vododa se ...
SESTAVINE:1 svež zrel ananas3 sveže breskve2 skodelici ohlajenega kamiličnegačaja1 dcl sladkega vina, lahko muškat2 žlici medusok sveže stisnjene limonenasekljane lističe limete
PRIPRAVA:V mešalniku zmešamo breskvo inananas, da dobimo sadni ...
Kamilica ima bogato zgodovino uporabe kot zdravilo za prebavne težave. Kamilični čaj se uporablja za pomirjanje, odpravljanje nespečnosti in bolečin v trebuhu. Je najbolj pogosto uživan čaj na svetu, ki ga lahko uporabljamo tudi za nego mnogih rastlin. Sicer se kamilica uporablja še pri aromaterapiji, pri negi ...
Sestavine za 2 osebi:
4 sveže smokve8 malih kroglic mozzarele8 češnjevih paradižnikov8 dkg rukoleškampovi repki iz slanice8 dkg svežega ananasa0,3 dcl oljčnega olja0,3 dcl konjakabrizg zelenega tobasca in svežegalimoninega soka, listi ...
Sestavine za 4 osebe:
450 g jelenove pljučne pečenkeščep soli in popra1 dcl konjaka1 žlička brinovih jagod1 žlica rotisseur zenfa1 dcl jušne ali divjačinske osnove
Priprava:
Dobro uležane jelenove medaljone na hitropopečemo na oljčnem olju, ...
Sestavine:
6 dcl sladke smetane2 lista želatine0,3 dcl ruma2 vanilijeva sladkorja3 žlice sladkorja3 noževe konice sveže naribanegaingverja
Priprava:
Polovico smetane povremo in ji dodamo vseostale sestavine. Preostalo polovico smetanestepemo in jo ...