烹饪
在新的 Vivo 创新解决方案中心 D125,作为卢布尔雅那美食品牌的一部分,除了典型的老斯洛文尼亚菜肴外,这个周末他们还为您提供传统的马丁盛宴。今天是周六和周日,您将在良好的陪伴和愉快的氛围中品尝马提尼酒。
Pinjole od vsepovsod
Domovina pinij naj bi bil Pirenejski polotok; danes jih največ gojijo v sredozemskih državah, v Španiji in na Portugalskem. Preden drevo obrodi storže, mine vsaj 15 let, a jih nato lahko rodi tudi 100 let. Praviloma storže obirajo ročno in jih na soncu pustijo, da se ...
Trnič je sir. In to slovenski, iz kamniških planin. Najprej je bil živilo z močno hranilno vrednostjo. Nato je bil simbol ljubezni, na katerega so dekleta čakala skoraj tako, kot danes čakajo na prstan. Kasneje je postal spominek na planino. Danes se trnič zopet vrača na gurmansko mizo. Točno tja, kamor spada.
Recept za sladko medeno liziko s sivko in pozlato se sliši grozno zapleten, in če ste se že kdaj lotili izdelovanja trdih sladkarij, veste, da to ni tako preprosto, kakor se zdi na prvi pogled. Lepo oblikovani bomboni in lizike namreč za svoj nastanek zahtevajo visoke temperature in hitre roke, ko je treba vroč sirup preliti na papir za peko, kjer se strdi v želene oblike. Toda presenečeni boste, kako lahko je narediti medene lizike s sivko in pozlato, ki prevzamejo s prikupnim videzom in čudovitim okusom. Tukaj je recept za lizike, ki jih boste oboževali …
Maxi 糕点店和咖啡馆是卢布尔雅那居民以及来自其他地方的人们的热门聚会场所。它拥有近半个世纪的传统,这些年来我们喜欢坐在这里喝杯好咖啡,请客,聊天,就某事达成一致,或者只是等待,观看熙熙攘攘的路人......室外露台的氛围也特别吸引人,您可以在宜人的树荫下享用清凉饮料,在炎热的夏日降温,或在春日的阳光下取暖。