fbpx

适合所有喜欢西葫芦面食的人的 3 种低热量食谱

适合所有喜欢西葫芦面食的人的 3 种低热量食谱

Kdo pravi, da se morate odpovedati testeninam, ki imajo veliko kalorij, če lahko pripravite različice z bučkami, ki naj bi bile veliko bolj zdrave in okusne? Ti nizkokalorični recepti bodo postali vaša nova pregreha.

Razprave o tem, ali testenine sodijo med zdrava ali nezdrava živila, niso dobile epiloga. Zagovorniki hrane z nizko vsebnostjo 碳水化合物 so prepričani, da bi iz svoje prehrane morali izločiti OH, na drugi strani pa nutricionisti pravijo, da je dieta brez OH nezdrav trend, na katerega mi morali obvezno pozabiti.

Tisto, kar testenine uvršča na seznam “nezdravih” sestavin, je njihov 高血糖指数 – to pomeni, da jih vaše hitro prebavi in ste po zelo kraktem času ponovno lačni zaradi padca ravni sladkorja. Prav tako naj bi imele testenine malo vlaknin, za katere sicer velja, da imajo številne pozitivne lastnosti za vaše telo. To seveda ne pomeni, da bi morali testenine izključiti iz svoje prehrane, pravijo nutricionisti. Ključ je v ravnovesju, torej kakšni so vaši ostali obroki tekom dne.

Skleda testenin ne bo naredila sprememb v vaše telesu, a če vas to ne prepriča, si lahko pripravite testenine iz bučk, ki so nizkokalorične in vas bodo nasitile za dalj časa.

TO SO RECEPTI ZA TESTENINE IZ BUČK:

Testenine fajita

配料

  • 2 bučki (spiralizirani)
  • 500 g piščančjih prsi (narezano na trakove)
  • 2 žlici čilija v prahu
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička kumine
  • 1 žlička paprike v prahu
  • 1茶匙盐
  • ⅓ žlice popra
  • ¼ skodelice oljčnega olja
  • 1 žlice česna (mletega)
  • 1 česen (narezan na trakove)
  • 1 rdeča, oranžna in zelena paprika (narezana na trakove)
  • 酸橙

准备

V majhni posodi združite čili, kumino, česen v prahu, papriko v prahu, sol in poper. Sestavine dobro zmešajte.

V veliki posodi združite česen, čebulo, paprike in olje. Sestavine dobro premešajte in jim dodajte mlet česen. Mešanico začimb, ki ste jo pripravili, dodajte piščancu in vse dobro premešajte. Če imate čas, lahko počakate 30 minut, da se piščanec marinira.

V segreti ponvi popecite sestavine, dokler se piščanec ne zapeče, zelenjava pa zmehča. Sestavinam dodajte bučke, jih dobro premešajte in odstavite po dveh minutah kuhe. Po testeninah poškropite limeto in jih postrezite tople.

Testenine s česnom in parmezanom

配料

  • 1汤匙黄油
  • 2 stroka česna (mletega)
  • 115 克 奶油干酪
  • 3 žlice mleka
  • parmezan (dodajte po okusu)
  • 4 bučke (spiralizirane)
  • 盐和胡椒
  • češnjev paradižnik

准备

V ponvi stopite maslo na srednji temperaturi kuhalne plošče. Prepražite česen ter nato dodajte kremni sir in mleko. Ko se sestavine združijo do te mere, da nastane omaka, jim dodajte bučke in vse skupaj dobro premešajte.

Po nekaj minutah dodajte testeninam parmezan in vse dobro premešajte, da se sir stopi in bučke zmehčajo. Postrezite toplo in okrasite s češnjevim paradižnikom.

Testenine s paradižnikovo omako

配料

  • 2汤匙橄榄油
  • 3 bučke (spiralizirane)
  • 1 žlička paprike v prahu
  • 1 česen (na drobno narezan)
  • 4 stroki česna (mletega)
  • 2 skodelici speštanih paradižnikov (ali omako iz konzerve)
  • ¼ 杯水
  • ¼ žlice svežega timijana
  • ½ skodelice smetane
  • nariban parmezan
  • 盐和胡椒

准备

V segreti ponvi na olju popražite čebulo in česen (1 minuto). Medtem ko se sestavini pražita, jima dodajte papriko, sol in paradižnik. Sestavine zalijte z vodo in jih mešajte nekaj časa. Dodajte timijan, papriko in sol pa po potrebi. Ko se sestavine dobro združijo, dodajte še smetano.

V omako dodajte bučke in vse dobro premešajte. Zmanjšajte temperaturo kuhalne plošče in testenine nekaj časa kuhajte. Postrezite jih tople in posujte s parmezanom.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。