Strokovnjaki za prehrano so za portal GoodFood delili trike za najboljši pečen krompir, ki se jih poslužujejo tudi sami. Preverite!
烤土豆 ne sme manjkati pri nobenih hiši, je eden najbolj priljubljenih obrokov oziroma prilog, zato ga zelo radi pripravljamo. Če se vam pogosto zgodi, da se pri pripravi te jedi zapletete in po kakšnem slučaju krompir v notranjosti ostane surov ali pa vam pri peki razpade, potem si morate nujno prebrati štiri nasvete/trike, ki so jih dali izkušeni kuharji.
1. Narežite večje kose
Če boste narezali večje kose, potem boste zmanjšali možnost, da vam krompir pri peki razpade.
2. Skuhajte ga do mehkega
Pred pečenjem krompir skuhajte. Toda kuhajte ga le tako dolgo, da je mehak, nikar pa do konca! Tako bo pečen krompir izjemno okusen.
3. Dodajte moko
Preden boste krompir dali v pečico, ga povaljate v moki ali v poletni. Ta se bo spojila z oljem in dala krompirju dodatno hrustljavost.
4. Na polovici peke ga obrnite
Ko je krompir na pol pečen, ga previdno obrnite, nekje po 40 minutah pečenja.
Še nekaj dodatnih nasvetov za najboljši pečen krompir
- Ko je krompir pečen, mora biti pripravljeno tudi vse ostalo! Za peko krompirja boste porabili od 45 minut do 1 ure in 20 minut, zato se organizirajte tako, da boste imeli takrat, ko boste krompir vzeli iz pečice, ostale jedi že pripravljene.
- Krompir pred peko dobro osušite!
- Pred kuho ali peko kompir za nekaj časa pustite v hladni vodi (5 minut ali več), saj boste tako iz njega odstranili škrob. Voda bo najprej mlečna, nato se bo sčistila.
- Če želite resnično hrustljav krompir, potem pri peki uporabite sok pečenke.
- Krompir se bo najlepše zapekel, če boste uporabili arašidovo olje (če ste alergični na oreške, uporabite repično olje) ali pa olivno olje.
- Če boste krompirju dodali strt česen in rožmarin, potem ju dodajte 10 minut pred koncem pečenja, da se ne bosta zažgala.
- Krompir posolite šele, ko je ta pečen!
封面照片:
免疫组化 littlepotatoco