香蕉是最感恩、最有用的水果之一。如果你吃腻了新鲜的,或者没能及时吃完的,我们建议你把它们冷冻在冰箱里。通过这种方式,您将始终拥有健康的原料库存,您几乎可以神奇地、简单地将其转化为极其健康、味道极佳的甜点。
Banana je že sama po sebi super živilo, ki nas v trenutku napolni z energijo, ki kar traja in traja, hkrati pa ne oteži želodca in je izredno lahko prebavljiv sadež. Zamrznjene banane, ki jih za lažjo uporabo narežemo na kolobarje, v postopku zamrzovanja doživijo pravo preobrazbo, saj dobijo še boljši okus in prav posebno strukturo, idealno za pripravo številnih okusnih receptov. Najbolje pri tem je dejstvo, da so za zamrzovanje najbolj primerne prav tiste banane, ki nam jih nikakor ni uspelo pravočasno pojesti in so že dobile videz banane “za na odpad”.
Sedaj pa 5 preprostih receptov za okusne deserte, ki polepšajo marsikatero druženje.
- 3根香蕉
- 1 žlica arašidovega masla
- 100 克 巧克力作为配料
- mleti lešniki in mandlji
- 木筷子
Banane olupimo in prerežemo na pol, vanje zapičimo paličice in tako pripravljene zamrznemo. Čokolado z maslom raztopimo nad soparo in z dobljeno zmesjo premažemo zamrznjene banane. Oblite banane posujemo z mletimi oreščki in jih postavimo v šalčko v stoječ položaj ter počakamo, da se čokolada strdi.
- 2 zamrznjene banane
- 2 dl riževega mleka
- 1 kapljica vanilijevega ekstrakta
- 1 žlica tekočega medu
Iz zmrzovalnika vzamemo 2 na kolobarje narezane in zamrznjene banane in jih stresemo v električni mešalnik. Prilijemo mleko, žlico medu in vanilijev ekstrakt. Dobro zmešamo in postrežemo.
- 6 zmrznjenih banan
- 2汤匙花生酱
- zmleti oreščki, riževa moka, koščki čokolade…
Zmlete zmrznjene banane so že same po sebi idealna sladica, z dodatkom arašidovega masla pa bo sladoled še boljši. Mešanico po želji obogatimo tako, da ji dodamo še mlete oreščke, kokosovo moko in čokoladni preliv.
- 1 skodelica zamrznjenih gozdnih sadežev
- 6 zamrznjenih banan
- 1 kapljica vanilijevega ekstrakta
- 1 kozarec vode
Sestavine dobro zmešamo v mešalniku in vlijemo v kozarce. Po želji dodamo vodo.
- 1 zmrznjena banana
- 2 žlički nasekljanih oreščkov
- 1 jogurt
- 1 skodelica kosmičev
- 1 kapljica vanilijevega ekstrakta
Sestavine stresemo v električni mešalnik in na najmnajši hitrosti rahlo premešamo. Po želji posujemo s cimetom ali kokosovo moko.