对于许多人来说,五一假期是一个喝酒的机会——据说它本身会对健康产生负面影响,但与某些食物结合时,可能会带来更大的损害。
Druženje s prijatelji ob alkoholu ne more biti popolno, če ga ne popestrite s hrano, vendar pri tem morate biti previdni, saj lahko kombinacije alkohola 和 različnih jedi povzročijo kopico težav.
Da bodo vaši majski prazniki minili karseda mirno, si preberite seznam 5 živil, ki jih ne bi smeli mešati z alkoholom.
1. Slani prigrizki
Zaradi uživanja slanih prigrizkov, kot so čips, popovka, smoki … postanete žejni, kar pomeni, da naj bi posledično spili več alkohola. Na ta način se ne boste odžejali, zato je veliko bolje, da žejo potešite kar z 水.
2. Kruh
面包 podobno kot 啤酒 vsebuje večje količine kvasa, ki naj bi povzročal napenjanje. Ko si boste naslednjič privoščili pivo, raje posezite po oreščkih, zelenjavi ali manj mastnem mesu.
3. Kava in energijski napitki
Energijske pijače naj ne bi spremenile učinkov alkohola, temveč vaše zavedanje o popiti količini 和 zmanjšanih sposobnosti. Do tega naj bi prihajalo zaradi stimulacijskega delovanja kofeina.
4. Dietni sokovi
S kombiniranjem dietnih sokov z žganimi prijačami naj bi veliko prej občutili učinek alkohola. Sladkor, ki se nahaja v dietnih sokovih, naj bi namreč upočasnil vstop alkohola v kri.
5. Citrusi
Citrusi, med katere se uvrščajo 柑橘, 一个橙子 和 柠檬, vsebujejo veliko 酸, ki se v kombinaciji z alkoholom domnevno ne obnese dobro, ker naj bi izzvala zgago.