fbpx

9种你不知道可以“扔到烤架上”的食物

当我们决定组织野餐时,菜单上通常会出现 čevapčiči、家禽、raznjiči 和热狗以及蔬菜和面包。为什么不尝试一些新的东西呢?您可以在烤架上准备许多其他美食。

Kuharski mojstri ne bi bili mojstri, če ne bi znali pripraviti specialitet, za katere navadni smrtnik ni še niti slišal. Če boste upoštevali njihove nasvete, pa se lahko tudi v prelevite v prave gurmane in svoj piknik popestrite s prav posebnimi jedmi. Poglejmo, s katerimi.

生蚝


Priljubljena vrsta školjk je kot nalašč za peko na žaru. Razprite njihovo lupino in jih začinite s papriko, česnovimi stroki, koriandrom, maslom in limoninim sokom.

Piščančja pizza


Ali si predstavljate, kako je videti piščančja pizza? Namesto testa uporabite piščančja prsa, v katera zavijete paradižnik, mocarelo, salamo in olive, seveda pa lahko pri izbiri sestavin pokažete tudi nekaj ustvarjalnosti.

Piščančji srčki

https://www.instagram.com/p/BgSt7j3APBY/?utm_source=ig_embed
Kdo bi si mislil, da je za peko na žaru primerna tudi drobovina. Srčke pripravite kot nabodala in jih začinite s sojino omako, česnovim in ingverjevim pirejem, sladkorjem, čilijem in limetinim sokom.

Prepelica


Prepeličje meso je primerno za žar, saj je njegova priprava hitra, obenem pa ob peki ostane sočno. Priporočamo, da ga marinirate z repičnim oljem, česnom in parmezanom.

Banane s slanino

https://www.instagram.com/p/BUZtLu0Fw8X/?utm_source=ig_embed
Nekoliko nenavadna kombinacija, ki pa je gotovo vredna poskusa. Kos banane ovijte s slanino, pri čemer si pomagajte z zobotrebci. Na gotovo jed nanesite še nekaj čilija, javorjevega sirupa in soli.

Jegulja


Pred začetkom peke jegulje je treba odstraniti njene kosti, nato pa jo narezati na manjše dele in natakniti na nabodalo. Začinite jo z riževim žganjem, sojo in sladkorjem.

Hobotnica

在 Instagram 上查看此帖子

Some tasty looking octopus here, well garnished too! 😋 #yummo . . 🐙 . . 🐙 . . 📷 courtesy @burntendssmokingco Been a bit quiet on the bbq front but enjoying what we have in our own backyard.. caught only a couple of hours earlier a stones throw away.. Working on one of our @busseltonjettyofficial dinner dishes 🐙🐙🔥🔥🌶🌶 all done over @clean_heatcharcoal love this product 🙌🙌 . . 🐙 . . 🐙 . . #octopus #bbq #jettydinner #bbqtreat #perthbbq #grilledoctopus #bbqoctopus #loveoctopus #tastyoctopus #🐙 #BBQ #octopusking #octopusgrill #bbqlads #bbqking #bbqfood #grill #kingofthegrill #bbqlegend #instagrill #food #foodie #instafood #bbqtime #bbqlife #streetfood #bbqseafood #seafood #lovefood . . 🐙 . . 🐙 . . 👇 Tag a friend to make ‘em hungry! 👇

分享的帖子 BBQlads ® (@bbqlads) on


Priprava hobotnice vam bo vzela veliko časa, saj se more ta morska žival peči počasi. Po koncu dolgotrajnega postopka jo okrasite z limono.

Volovje srce


Sprva odstranite maščobo in zgornji del prekata ali pa ta del priprave prepustite svojemu mesarju. Nato srce začinite z limonsko travo, ribjo omako, čilijem in česnom. Pečeno bo že po nekaj minutah.

Piščančja koža


Morda se sliši nekoliko nenavadno, a piščančja koža je še kako užitna. Marinirajte jo v ribji omaki, ki ji dodajte še nekaj sojine omake in belega popra.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。