fbpx

有点不同的圣诞晚餐:你会记住的圣诞晚餐食谱

圣诞大餐即将来临!如果您不知道要准备什么圣诞晚餐,请让我们的食谱帮助您烹制一顿稍微不同的圣诞晚餐,让您真正记住!

Božična večerja je ena izmed najpomembnejših, če ne kar najpomembnejša večerja v letu. Takrat se pri praznično okrašeni mizi zbere celotna družina. Poskrbimo za njeno čarobnost in tako letos pripravimo drugačno božično večerjo。他们在这里 recepti za božično večerjo, ki si jo boste zares zapomnili!

有点不同的圣诞晚餐:你会记住的圣诞晚餐食谱

Pijača večera: aperol spritz z rdečo pomarančo

Aperol spritz z rdečo pomarančo
Aperol spritz z rdečo pomarančo

Naj poletna pijača dobi nekaj zimskega pridiha z dodatkom soka rdeče pomaranče.

Sestavine (za 1 kozarec)

  • 60 ml pomarančnega soka
  • 15 ml aperola
  • 起泡酒
  • lupinica rdeče pomaranče za okras

准备
Mešalnik koktajlov napolnite z ledom. Dodajte sok pomaranče in aperol ter mešajte 1 minuto. Nalijte v kozarec in prilijte penino. Okrasite z lupinico pomaranče.

Predjed: krostini s hruško in granatnim jabolkom

Krostini s hruško in granatnim jabolkom
Krostini s hruško in granatnim jabolkom

Crostini s hruško in granatnim jabolkom so odlična predjed, ki bo zadovoljila vaše brbončice.

配料

  • bageta, 6 rezin
  • 橄榄油
  • 2 veliki hruški (olupljeni in na drobno narezani)
  • 1汤匙黄油
  • ½ žlice cimeta
  • 60 ml javorjevega sirupa
  • ½ žlice balzamičnega kisa
  • 160 g granatnega jabolka (sadeža)
  • 160 g kremnega sira (lahko tudi z okusom cimeta)

准备
Rezine bagete polijte z olivnim oljem. Nato jih premažite s kremnim sirom. Pustite jih stati. V ponvi stopite maslo, ki mu dodajte hruške, cimet in javorjev sirup. Sestavine mešajte nad ognjem tako dolgo, da nastane kremasta dišeča zmes. Vanjo nato dodajte balzamični kis in granatno jabolko. Sadno maso položite na vsako rezino kruha. Postrezite takoj.

Glavna jed: piščanec v vinski omaki iz belega vina (coq au vin)

白葡萄酒酱鸡(coq au vin)
白葡萄酒酱鸡(coq au vin)

Piščanca lahko pripravite tudi v omaki iz belega vina, ki je prav tako odlična kot tradiconalna omaka iz rdečega.
配料

  • 8块鸡(胸肉和腿)
  • sol in sveže mlet poper
  • 2汤匙黄油
  • 4 片培根,切成片
  • 1 个大甜洋葱,切成片
  • 3 stroki česna, nasekljani
  • 500 gramov šampinjonov, narezanih
  • 2杯干白葡萄酒
  • 1汤匙芥末
  • ½ 杯烹饪奶油
  • ¼ skodelice nasekljanega svežega peteršilja

准备
Piščanca natrite s soljo in poprom. V večji ponvi pri srednje močnem ognju raztopite maslo. Dodajte piščanca in ga pecite, da dobro porjavi (približno 4 minute na vsaki strani). Piščanca vzemite iz ponve in postavite na stran. V ponev dajte slanino in pecite približno 3 minute. Dodajte čebulo in na hitro popražite, da postekleni (5 minut). Dodajte česen in gobe ter pražite, da se gobe zmehčajo, 5 do 6 minut. Dodajte piščanca, prelijte z vinom, vmešajte gorčico in pustite, da začne vreti. Ponev pokrijte in pustite vreti 15 do 20 minut oziroma da je piščanec skoraj popolnoma kuhan. Odkrijte ponev in dodajte smetano. Mešajte, da se omaka zgosti in da se piščanec skuha do konca, 8 do 10 minut. Okrasite s peteršiljem in takoj postrezite.

Priloga: pečen sladki krompir s hruškami in čebulo

Pečen sladki krompir s hruškami in čebulo
Pečen sladki krompir s hruškami in čebulo

Pripravite pečene hruške z zelenjavo za sladko-slano prilogo.

配料

  • 2 hruški, narezani na krhlje
  • 2 manjši rdeči čebuli, narezani na krhlje
  • 2 manjša sladka krompirja, narezana na centimeter debele polmesece
  • 6 vejic timijana (+ nekaj vejic za okrasitev)
  • 3 jedilne žlice olivnega olja
  • 胡椒

准备
Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Na večji pekač dajte hruške, čebulo, sladek krompir in timijan. Prelijte z olivnim oljem in potresite z 1 čajno žličko soli in 1 čajno žličko popra. Pecite do zlato rjave barve (da so sestavine mehke) oziroma nekje od 35 do 45 minut. Okrasite z dodatnim timijanom (po želji).

Sladica: lahek limonin cheesecake brez peke

Lahek limonin cheesecake brez peke
Lahek limonin cheesecake brez peke

To preprosto kremasto sladico naredite z minimalno napora, poleg tega pa vas bo prijetno osvežila!
配料

  • 110 克 饼干
  • 50 克 黄油
  • 25 克 红糖
  • 350 克 马斯卡彭奶酪
  • 75 克 糖粉
  • 一个柠檬的皮
  • sok 2 ali 3 limon (potrebujemo nekje 90 ml)

准备
Najprej naredimo osnovo za cheesecake in zdrobimo piškote (lahko v vreči z valjarjem ali pa v multipraktiku). Na vročini stopimo maslo in mu takoj, ko ga vzamemo s štedilnika, primešamo rjavi sladkor in piškotne drobtine. V pekač damo papir za peko, nato piškotno testo razporedimo po pekaču in ga dobro pritisnemo k dnu. Postavimo v hladilnik. Skupaj zmešamo mascarpone, sladkor v prahu, limonino lupinico in sok limon ter mešamo tako dolgo, da dobimo gladko in kremno maso. To namažemo po piškotnem testu in damo v hladilnik za nekaj ur. Pa sladek dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。