从植物中提取的饮料比从动物中提取的饮料对环境和我们的健康都有更好的影响,尤其是对于那些对乳糖和麸质敏感的人来说,是完美的选择。除了杏仁奶、椰子奶和豆奶之外,马铃薯奶最近也进入了市场,并在瑞典大受欢迎。您也可以自己准备土豆奶。
Recept za krompirjevo mleko je razvila švedska profesorica Eva Tornberg, proizvajati pa ga je začelo švedsko podjetje Dug. To mleko ne vsebuje običajnih alergenov, poleg tega pa ima manj sladkorja 和 脂肪 kot navadno kravje mleko. Prav tako naj bi vam pomagalo pri 消化, sploh če se soočate z zaprtostjo ali napihnjenostjo. Je bogat vir 纤维, 镁, vitaminov B, C 和 B12 和 železa.
Krompirjevo mleko lahko pijete 仅有的, si z njim privoščite 薄片 ali pa ob njem uživate v jutranji 咖啡. Na voljo je v treh različicah: navadno, nesladkano 和 咖啡师 (mleko, ob katerem bo kava še slastnejša).
Mleka znamke Dug trenutno še ni možno naročiti v Sloveniji, vendar pa imamo dobro novico: 准备 ga lahko 他们自己. Naj vas ne skrbi: napitek nima okusa po 土豆.
Recept za krompirjevo mleko
组成部分
- 成分:
- 1.5 skodelic surovega krompirja
- 3.5 skodelic vode
- 2汤匙杏仁粉
- 盐少许
- 4 žlice javorjevega sirupa
- vanilijev ekstrakt po želji
方向
- Krompir olupite in ga kuhajte do mehkega (približno 15 minut).
- Če boste mleko pili toplo, s paličnim mešalnikom zmešajte krompir in vodo, v kateri se je kuhal. Če pa si boste privoščili hladno mleko, potem namesto tega v mešalniku pripravite krompir in 3.5 skodelic hladne vode.
- V mešalnik dodajte tudi ostale sestavine in mešajte približno 6 minut. Nato mleko precedite in postrezite.