你知道秋冬季节如何减少面部红血丝吗?突然的温差、寒冷和风会在我们的脸上留下令人讨厌的面部发红的痕迹。如果您想在秋冬季节避免令人不快的面部发红,请继续阅读,因为我们准备了一些关于如何在寒冷季节缓解面部发红的简单提示......
Vsak letni čas ima svoj čar. Jesen in zima pa poleg dišečih dobrot in uživanja v naravi prineseta tudi nenadne temperaturne razlike, mraz in veter, ki na nepravilno negovani koži pustijo sledi v obliki obrazne rdečice, popokanih kapilar in razpokane kože. Da bi se to zimo izognili neprijetni obrazni rdečici, sledite naslednjim preprostim nasvetom, z upoštevanjem katerih se boste rdečice znebili tudi brez dragih posegov z laserjem.
阅读更多: 抗衰老护理的 6 个秘诀
Posvet z dermatologom
Prvi korak do kože brez rdečice je vsekakor posvet z dermatologom, ki naj določi, da moteča rdečica ni posledica bolezni.
防晒霜
Vsak dan uporabljajte kremo za sončenje, ki naj vsebuje pomirjujoče sestavine, kot sta zeleni čaj in golostebelni sladki koren, ki pomirjajo izbruhe rdečice.
润肤乳
Ogrevanje notranjih prostorov in slabe vremenske razmere kožo izsušijo, zato morate pozimi lahko vlažilno kremo zamenjati za bolj bogato in hranljivo. Za še boljše rezultate kremo shranjujte v hladilniku in pazite, da ne vsebuje alkohola.
保湿
Skrbite za zadostno hidracijo in popijte vsaj osem kozarcev tekočine na dan. Prav tako se izogibajte kajenju, ki zmanjšuje pretok krvi in kožo uničuje od znotraj, in pitju alkoholnih pijač, ki dodatno pripomorejo k suhosti in občutljivosti kože.
Prhanje
Izogibajte se prhanju z zelo vročo vodo in čezmernemu prhanju. Prav tako se izogibajte čistilnim sredstvom, ki vsebujejo alkohol, saj ta s telesa odstranijo zaščitno plast lipidov, ki varujejo našo kožo.
剃须
Brijte se le z negovalnimi geli in penami, ki kožo zaščitijo in negujejo. Britje brez zaščitnih izdelkov poveča občutljivost kože in možnost pojava obrazne rdečice.
Pomirjajoče kumare
Vsake toliko svojemu obrazu privoščite masko za obraz iz kumaričnih rezin. Kumaro narežite na rezine in te razporedite po obrazu. Kumare bodo v 20 minutah ublažile rdečico.
Izogibajte se določeni hrani
Obrazna rdečica je lahko tudi posledica uživanja določene hrane. Če se ji želite izogniti, poskušajte s svojega jedilnika črtati zelo pekoče in močno začinjene jedi, svinjino, vino, pivo, sladkor, kavo in umetna barvila.