fbpx

如何烹调鱿鱼,使其柔软可口

照片:envato

顶级厨师教您如何像在餐厅一样准备柔软美味的鱿鱼。

Lignji so marsikomu najljubša vrsta morskih sadežev, vendar se izogibajo njihovi pripravi, saj lahko postanejo med termično obdelavo preveč trdi oziroma “čigumasti”.

Obstajajo preprosti triki, ki jih uporabljajo profesionalni kuharji, s katerimi so lignji vedno mehki, skoraj popolni. Pred vami so nasveti, kako narediti lignje okusne in mehke lignje.

购物

Poiščite lignje, ki imajo čvrsta, sijoča ​​bela telesa, in ne kupujte tistih, ki imajo roza ali vijoličen odtenek. Manjši kot so, mehkejša je tekstura in mehkejše je meso.

照片:envato

Potolčite jih

Da se lignji zmehčajo, jih večkrat na vsaki strani narahlo potolcite s kuhinjskim kladivom, vendar pazite, da ne “sesekljate” lignja.

Rezanje

Ko lignje očistite, jih narežete na kolobarje ali trakove, lovke pustite cele ali pa jih prepolovite, če so prevelike. Za izdelavo kolobarjev lignje prečno prerežite na želeno debelino. Za izdelavo trakov zarežite po vidnem šivu, ki poteka vzdolž telesa, nato ga odprite kot knjigo in prerežite.

准备

Lignje večinoma prodajajo že očiščene. Za vsak slučaj s prstom preverite, da noben del ni ostal neočiščen. Operite jih pod curkom mrzle vode, nato pa jih posušite s papirnatimi brisačami, in sicer s hitrimi potezami, da se ne sprimejo.

Cvrtje

Ko jih cvrete/ocvrete, ne pozabite, da lignji potrebujejo zelo kratko toplotno obdelavo približno 2 minuti v veliki količini zelo vročega olja, ki naj jih popolnoma prekrije. Če jih pražite dlje časa, bodo postali suhi in žilavi.

照片:envato

烹饪

Pri kuhanju pa so stvari povsem drugačne – dlje, ko jih kuhate, mehkejši bodo. Pri tem je priporočljivo, da je ogenj šibek do zmeren, minimalni čas pa je 35 minut.

Peka

Če jih boste pekli, uporabite zelo malo maščobe. Ko se zapečejo na eni strani, jih za kratek čas obrnite še na drugo stran. Celoten postopek naj ne traja več kot 4-5 minut.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。