Najpreprostejša dekoracija torte s čokolado vključuje dve tvoji najljubši stvari: čokolado in folijo z mehurčki. Ta preprosta metoda okraševanja, ki da izjemen rezultat, pa je še bolj zabavna in terapevtska kot pokanje zračnih mehurčkov ali sladkanje s čokolado.
最简单的巧克力蛋糕装饰 ne vključuje posebnih slaščičarskih pripomočkov; vse, kar potrebujete, je nekaj temne čokolade in plastična folija z mehurčki, ki jo uporabite namesto jedilne folije za torte.
阅读更多: 食谱:袋装煎蛋卷 - 同时制作一个或多个煎蛋卷的最有趣的方法
准备
Folijo ukrojite po meri torte (izmerite obseg in višino). Nato v mikrovalovni pečici na srednji stopnji stopite koščke temne čokolade za peko (čas gretja: 1 minuta). Delno stopljeno čokolado premešajte in jo grejte še tri četrt minute. Spet premešajte in postavite v mikrovalovko še za cca 45 sekund (lahko jo stopite tudi v posodi nad vodno paro, če se bojite, da jo boste v mikrovalovki zažgali). Nato s stopljeno čokolado premažite folijo z mehurčki in počakajte 10 minut, da se pri sobni temperaturi nekoliko strdi. Folijo potem ovijte okoli torte, počakajte, da se popolnoma strdi, in jo nato le še previdno odstranite. In vaša torta ima izjemen čokoladni plašček!
Demonstracija priprave najpreprostejše dekoracije torte s čokolado: