Sweet Rustica 也变得不甜了——它在卢布尔雅那的 Trubarjeva 开设了斯洛文尼亚第一家pinseria。无论如何,pinsa 是什么?这是意大利顶级特产,尽管它有着悠久的历史,但近年来越来越受欢迎。 pinso 的原始配方可以追溯到古罗马,当时罗马居民用不同类型的面粉制作特殊的椭圆形面包作为献给众神的礼物。
Trubarjeva 44
LJUBLJANA
Pinsa je ponovno postala priljubljena predvsem zaradi svojih odličnih lastnosti. Testo je namreč izredno lahko za presnovo, zato se pinsa uvršča med raznovrstno in uravnoteženo prehrano, posebej značilno za sredozemsko kuhinjo. Testo je nekaj posebnega: zunaj hrustljavo, znotraj pa nežno in mehko. Narejeno je iz več vrst moke, priprava pa je dolgotrajna in kar zapletena (zori najmanj 48 ur). A trud se splača: testo je res izjemnega okusa.
Takšno testo je odlična podlaga za neskončen izbor gurmanskih dodatkov. Uporabljene so samo prvovrstne sestavine – bio paradižnikova omaka, mocarela di bufala campana, parmski pršut, sir burrata, ‘nduja, bolonjska mortadela – vse to pa potem v pinserii združujejo v usklajene vrhunske kombinacije. Poleg pinse vam bodo v Rustiki postregli sveže smutije ali kraft točeno pivo, pripraviti pa znajo tudi eno najboljših kav v mestu. Tudi sladica bo vrhunska: rustikalne torte so slastne, rogljičke in piškote pa pripravljajo sami in jih sproti pečejo, kar pomeni, da boste dobili še tople. Za košček pinse se vam splača na kakšen sprehod po Trubarjevi ulici, za vas pa bodo skrbeli od jutra do poznega večera.
更多信息请访问:
脸书: pinsa.si
IG: @pinsarustika