您是否也是认为啤酒应该慢慢倒的人之一?确实,这可以防止玻璃顶部形成泡沫,但这种倒酒方法会伤害你的胃。
根据的话 Maxa Bakkerja, ki si je prislužil najvišji možni naziv varilcev piva – Master Cicerone, je treba pivo natočiti tako, da se na vrhu kozarca ustvari pena. Če tega ne naredimo, bo pivo začelo sproščati ogljikov dioksid šele v našem želodcu. Zato je treba pivo natočiti čim hitreje in s tem omogočiti nastajanje pene.
![Pomembno je, da se naučimo, kako pravilno natočiti pivo.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2018/01/food-cold-wood-hand-1.jpg)
Po tem, ko počakate, da se ogljikov dioksid razgradi, se lahko prepustite grenkobi hmelja in sladkosti sladu. Glede na to, da na opisan način pivo točijo Belgijci, ni dvoma o tem, kako se pravilno toči pivo.
![Več pene - manj skrbi.](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2018/01/pexels-photo-681847.jpeg)
Naslednjič, ko vam bo natakar pivo postregel s peno, ga nikar ne oštevajte. Vi ste tisti, ki želite pivo brez pene, v tem primeru nimate prav. Zato je bolje, da ostanete tiho. Lahko se mu le zahvalite, saj s pravilnim točenjem piva skrbi za vaš želodec. Zdravje mora biti vedno na prvem mestu, zato si zapomnite, kako se pravilno toči pivo.