茶点不仅是大海和泳池,茶点也是呵护我们味蕾的上好鸡尾酒。今年您和您的朋友必须尝试哪 5 款鸡尾酒?
Se želiš malce razvajati? Potem poskusi s temi top koktajli!
5 najboljših koktajlov za to poletje:
Koktajl Hugo z bezgovim sirupom in jagodami
配料
- 1.5 分升起泡酒
- 0.3 dl 接骨木浆果糖浆
- 矿泉水(适量)
- 3 个草莓
- 1 块青柠角
- 8片薄荷叶
- 冰
准备
Jagode očisti in razreži na četrtine. Ledene kocke zdrobi in stresi v kozarec. Dodaj limeto. Penini primešaj bezgov sirup in jo nalij v kozarec, na zdrobljeni led. Dodaj jagode. Metine lističe zmečkaj s prsti, da se sprosti eterično olje. Nato jih stresi v kozarec. Po okusu prilij hladno mineralno vodo in vse skupaj dobro premešaj. Pijačo postrezi takoj.
莫吉托
配料
- 青柠(青柠汁和青柠块 3 厘升)
- 5厘升白朗姆酒
- 8片新鲜薄荷叶
- 2茶匙红糖
- 矿泉水
准备
Limetin sok, lističe mete in rjavi sladkor stresi v nizek kozarec za koktajle. Sestavine pretlači s kladivcem za led, da meta spusti čudovito aromo. Kozarec napolni z zdrobljenim ledom in prilij rum. Dodaj malce mineralne vode ter okrasi z vejico mete in slamico. Rob kozarca lahko podrgneš z lističi mete, v koktajl pa lahko za lepši videz in še prijetnejši okus dodaš nekaj koščkov limete.
凯皮罗斯卡
配料
- 50 毫升 伏特加
- 一大片西瓜
- 两汤匙蔗糖
- 半个酸橙,切成三部分
准备
Caipiroska je različica brazilske caipirinhe, le da ta vsebuje vodko. Speštaj lubenico, da nastane kašasta tekstura in jo ‘nalij’ v kozarec skupaj s sladkorjem in limeto. V to nato dodaj 50 ml vodke in led ter z žlico sestavine dobro premešaj.
Popolni gin tonic
配料
- sveža zelena limeta
- 50 毫升杜松子酒
- 100毫升滋补品
- 直接从冰箱取出的冰块
准备
Najprej z dlanjo desetkrat povaljaj limeto po deski za rezanje, zaradi česar boš lažje iztisnil sok. Nato limeto prereži po dolgem. Z ravnima deloma jo postavi na desko in vsako po dolgem prereži na štiri dele. Tako boš dobili 8 kosov za popolno stiskanje. Vzemi enega izmed kosov limete med palec in kazalec in iztisni sok na dno kozarca. Preostanek vrzi v kozarec.
Nato vzemi steklenico gina in štej do pet, medtem ko gin nalivaš. S tem bi moral natočiti 50 ml gina. Če ne zaupatš svojim barmanskim sposobnostim, gin nalij z merico. Nato kozarec do vrha napolni z ledom. Odpri stekleničko tonika (in nič prej) ter prilij ginu 100 ml tonika. Ko se mehurčki umirijo, z dolgo žlico premešaj pijačo. Če je treba, dodaj toliko ledu, da pijača sega do približno enega centimetra pod robom kozarca.
Nato dodaj še en kos limete, tokrat je prej ne stisni. To bo pijačo naredilo še okusnejšo in tudi na videz lepšo. Na koncu v gin tonic po želji dodaj še slamico.
Koktajl Brina
配料
- 30 ml slovenskega gina
- 30 ml ohlajenega ingverjevega čaja (v vodi pokuhaj 100 g ingverja, odcedi, ohladi)
- 30 ml jabolčnega soka
- 10 ml limoninega soka
- 80 ml tonika Fever-Tree Aromatic
- zvita rezina limonine lupine
- rezina rdečega jabolka
- 冰
准备
V shakerju za koktejle dobro premešaj džin, ingverjev čaj ter jabolčni in limonin sok. Mešanico prelij v kozarec, poln ledu. V kozarec dolij tonik Fever-Tree Aromatic tonik in dodaj rezino limone. Okrasi z rezino rdečega jabolka.