尝试一下杰米·奥利弗 (Jamie Oliver) 出色的热红酒配方,它与各地的经典炖菜几乎没有共同之处,通常是淡化的,而且通常太甜。
Eden najbolj prepoznavnih simbolov adventnega in božičnega obdobja je zagotovo 热红酒, praznična pijača, ki jo radi uživamo v hladnih zimskih večerih. Njegov prepoznaven vonj, ki v tem času običajno prevladuje na mestnih ulicah, je posledica najboljših zimskih začimb – nageljnove žbice, cimeta in muškatnega oreška.
Glede na razmere, bomo letos preskočili druženje po božičnih sejmih, kjer bi lahko preizkusili, kdo ponuja najboljše kuhano vino, vendar to ne pomeni, da ne bomo uživali. Kuhano vino lahko enostavno pripravimo tudi doma in uživamo v njegovih okusih.
Slavni britanski kuhar 杰米奥利弗 je znan po svojih božičnih receptih, med njimi je tudi ta za kuhano vino. Kot smo že omenili, je skrivnost popolnega kuhanega vina v začimbah, poleg že omenjenih pa lahko v lonec dodate tudi druge začimbe, ki so vam všeč, kot so zvezdasti janež, kardamom, ingver in lovor. Oliver pravi, da je ključ v načinu priprave, zato morate biti potrpežljivi. Pustite, da se tekočina nekoliko segreje, da se bodo vsi ti okusi imeli čas zmešati z vinom.
根据杰米·奥利弗 (Jamie Oliver) 的配方调制的热红酒
配料
- 2 klementini
- 1个柠檬
- 1 个酸橙
- 200克糖
- cimetova palčka
- 3 lovorjevi listi
- muškatni orešek
- strok vanilje
- 2 janežovi zvezdi
- 6 丁香
- 2 steklenici Chiantija ali drugega rdečega vina
准备
Priprava je enostavna. Najprej olupimo vse citruse (ker so lupine del kuharije je prav, da so ekološki). Sladkor stresemo v posodo in damo na štedilnik na srednjo temperaturo, dodamo olupke citrusov in notri stisnemo še sok klementin. Dodamo klinčke, lovor, cimet in malce muškatnega oreška (noževo konico). Dodamo še vanilijo in prelijemo z vinom, le toliko, da je sladkor prekrit. Pustimo, da se sladkor počasi stopi, nato pa segrejemo do vretja in vremo 4 do 5 minut – dovolj bo, ko v posodi nastane gost sirup. Znižamo temperaturo in dodamo preostalo vino ter janeževe zvezde. Nežno segrevamo kuhano vino še 5 minut in serviramo.