Nutella 粉丝们,你们又恢复了自我。这次我们准备了一份神圣的 Nutella 慕斯的配方,它细腻的质地会让您着迷!
Hitro po zalogo Nutelle, ki jo skrivate v shrambi, in preizkusite ta preprost recept za Nutellin mousse, ki je (pričakovano) zares odličen. Bogat, kremast in vreden vsake žlice.
阅读更多: 食谱:只有三种材料的花生酱蛋糕,罪有应得!
Sestavine – Nutellin mousse:
- 230 gramov kremnega sira (sobna temperatura)
- 3/4 skodelice Nutelle (kupljene ali 自制)
- 1 杯 糖粉
- 1 杯 鲜奶油
- 3勺糖
- 1茶匙香草精
- 淡奶油
- 2 žlici praženih lešnikov
- 2 žlici sesekljane temne čokolade
Potek priprave – Nutellin mousse:
V večji skledi z električnim mešalcem zmešajte kremni sir, Nutello in sladkor v prahu. Mešajte tako dolgo, da nastane lahka, puhasta masa (2 do 3 minute). Maso prestavite v nekoliko manjšo skledo, v čisti večji skledi pa zdaj stepite smetano s sladkorjem in vaniljevim ekstraktom. Tretjino stepene smetane dodajte k masi z Nutello in premešajte z lopatico. Dodajte še drugo tretjino, počasi premešajte in enako naredite še z zadnjo tretjino stepene smetane. Maso razporedite v 4 do 6 kozarcev in pokrite postavite v hladilnik za 30 do 45 minut (ali pa čez noč). Preden postrežete, jih okrasite s kupčkom stepene smetane ter dvema čajnima žličkama praženih lešnikov in temne čokolade. Pa dober tek!