fbpx

食谱:自制康普茶(kombucha)

照片:Envato

目前有很多关于康普茶或康普茶的讨论。推荐作为非常健康的饮料。我们发现了它的成分、药用效果以及自制康普茶的配方。

Kombuča je fermentirana pijača iz čaja, sladkorja, bakterij in kvasa. Bogat je z vitamini B, kot so B1-B3, B6, B9 in B12, ki so potrebni za presnovo, lahko pa vsebuje tudi vitamine D in K. Vsebovani mikroorganizmi in kisline podpirajo prebavo ter razbremenijo jetra in trebušno slinavko. Ta čaj lahko lajša različne tegobe, osveži in daje energijo. Izviral naj bi iz Kitajske, do začetka 20. stoletja pa se je razširil v Nemčijo, Rusijo in druge dele vzhodne Evrope.

Pri čem pomaga kombuča?

Strokovnjaki pravijo, da kombuča lahko pomaga pri zdravljenju vnetja sklepov, preprečevanju bolezni srca, blagodejno vpliva pri zdravljenju razjed in hemoroidov, lajša težave zaradi menopavze, PMS, lajša menstrualne krče, razstruplja telo, zmanjšuje žolčne kamne, pomaga pri nespečnosti in izboljša črevesno mikrofloro. Ker čisti in oživlja telo, lahko pomaga tudi ljudem, ki imajo težave z aknami.

 

在 Instagram 上查看此帖子

 

A post shared by @cuisine_g_photo

Koliko kombuče na dan lahko spijemo?

Ker se kombučo pogosto pripravlja z zelenim ali črnim čajem, je potrebno upoštevati, da pijača vsebuje kofein. Priporočena količina je pol litra na dan. Napitek se lahko pripravi doma ali pa ga kupite v različnih prodajalnah. Vendar bodite previdni: številne pijače, ki jih lahko kupite v supermarketih, so pasterizirane, to na žalost ubije večino zdravih sestavin.

Recept: domača kombuča

Kombučo čaj lahko doma pripravite tudi sami.

Za pripravo kombuče potrebujete sledeče sestavine:

  • 1 čajna žlička kulture kombuče (ena gobica)
  • 100 ml že pripravljenega kombuča napitka (fermentiranega, ki smo ga dobili skupaj s kulturo kombuče)
  • 1升水
  • 7 g čaja (črni, zeleni ali beli čaj)
  • 80 g sladkorja iz sladkornega trsa
  • posoda za fermentacijo (steklena posoda s pokrovom, ki se hermetično zapre …)
  • pokrivna krpa
  • gumijasti trak za gospodinjstvo

Zavrete vodo, dodajte čaj in pustite stati 15 do 20 minut. Dodate sladkor in premešajte. Pustite, da se popolnoma ohladi.

Nato pripravljeno dajte kombučo in čajno glivo v posodo za fermentacijo in jo napolnimo s čajem. Na koncu pokrijete s krpo in pritrdite z gumjastim trakom. Posodo pustite na toplem (21 stopinj) najmanj deset dni. Višja je sobna temperatura, hitrejša bo fermentacija. Nato napolnite steklenice, ohladite in uživajte. Pijačo lahko hranite v hladilniku več kot šest mesecev.

照片:Envato
;

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。