fbpx

食谱:自制奶油片

Recept za domačo kremšnito

布莱德奶油片诞生于 1953 年,当时糖果大师 Ištvan Lukačević 开始制作它。其他一切都是历史。从那时起,这种受欢迎的甜点就与布莱德之旅结下了不可磨灭的联系。但如果您认为只有最伟大的糖果制造商才能制作出它,那您就错了。您也可以自己准备像 Blejska 这样的奶油片。看看下面的内容,我们为您提供自制奶油片的绝佳配方。

Kremna rezina, kraljica slaščic, je že 33 let simbol blejska kulinarike. Originalen recept je seveda skrbno varovana skrivnost, a mi smo našli recept za blejsko kremno rezino, s katerim boste pripravili takšno, ki je praktično ne boste mogli ločiti od ”ene in edine”, postrežene v hotelu Park.

阅读更多: 食谱:自制水果,和原来一样好

Ni jo čez originalno blejsko kremšnito, a tudi doma narejena kremšnita ni od muh.
Ni jo čez originalno blejsko kremšnito, a tudi doma narejena kremšnita ni od muh.

传奇的 rahli kremasti posladek, ki je šel na Bledu že 12-milijontič v ”ponatis”, je sestavljen iz več plasti. ”Platnici” sta iz listnatega testa, v njunem primežu pa najdemo kuhano vaniljevo kremo in stepeno sladko smetano. Boste poskusili izdelati domačo kremno rezino?

Recept za kremno rezino:

Sestavine za kremno rezino:

  • 3个蛋清
  • 4 个蛋清
  • 8汤匙糖
  • 4汤匙面粉
  • 1 l mleka
  • 1 vaniljev puding
  • 1包酥皮糕点
  • sladka smetana
  • 糖粉

Postopek priprave kremne rezine:
Najprej listnato testo sobne temperature razdelimo na dva dela in razvaljamo na velikost pekača, ga na nekaj mestih prepikamo z vilicami in v pečici pečemo do zlato rumene barve pri 220 stopinjah Celzija. Nato zmešamo rumenjake, moko, puding, sladkor in 2,5 dl mleka. Dodatno zavremo preostanek mleka in vanj zlijemo ostale sestavine ter mešamo, dokler se ne zgosti. Ko se masa shladi, ji dodamo čvrst sneg iz 4 beljakov in počasi premešamo. Zlijemo na eno plast testa, položenega na s papirjem za peko obložen pekač. Drugo plast testa vnaprej razrežemo na enake kvadrate in jih položimo po kremi (tako jih bomo kasneje lažje rezali). Pekač postavimo v hladilnik, da se krema strdi, in ko je ohlajena, le še potresemo s sladkorjem. Kaj pa bela plast, se sprašujete. Potem pred polaganjem ”ploščič” iz testa stepete smetano in z njo premažete ohlajeno rumeno kremo. Postopek je nato enak kot pred dodajanjem bele plasti. Pa dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。