吃柑橘类水果和橙子的季节即将到来。了解如何自制橙子果酱,这样您就不会总是只吃橙皮和橙汁。橙子果酱的味道很特别,多汁,与面包上的黄油搭配效果最佳。
Pomarančna marmelada je zelo posebnega okusa. Hkrati je sladka in grenka ter zelo aromatična. Tako kot vedno smo vam tudi tokrat želeli karseda poenostaviti pripravo, zato vam v nadaljevanju ponujamo kar najbolj 简单的食谱 za domačo marmelado iz tega priljubljenega zimskega sadeža, ki je povrhu še 非常健康.
阅读更多: 食谱:自制栗子酱
Pomaranča velja za pravo zakladnico vitamina C, vsebuje pa tudi snovi, ki naj bi med drugim spodbujale delovanje imunskega sistema in ohranjale vid.
Recept – domača pomarančna marmelada:
Sestavine – domača pomarančna marmelada:
- 3 kg pomaranč
- 1 个苹果
- 1个柠檬
- 3 kg sladkorja
- rum (po želji)
Postopek priprave pomarančna marmelade:
Pomarančne olupimo, odstranimo peške in belo kožico. Narežemo jih na tenke rezine in jim dodamo na kocke narezano jabolko. Ožamemo limono in sok dodamo pomarančam in jabolku. Nato iz sladkorja naredimo sirup. Za kilogram sladkorja potrebujemo pol litra vode. Kuhamo tako dolgo, da se naredi sirup. V vmesnem času odstranjujemo peno, ki nastaja med kuhanjem. Sirupu dodamo pomarančne z jabolki in limono ter na visoki temperaturi kuhamo pol ure. Še vročo marmelado vlijemo v kozarce za vlaganje, ki jim pred zapečatenjem dodamo rezino limone ali nekaj kapljic ruma. Pa dober tek!