Burek 可能是最受欢迎的夜间菜肴。如果不去 burek 商店,哪一个夜晚是完整的呢?当然,就受欢迎程度而言,burek 披萨无法与生披萨或肉类披萨竞争,但就口味而言,这种两种流行菜肴的混合体并不落后于更原始的形式。你在家烤过比萨饼吗?现在是一个很好的机会,因为我们发现了一个很棒的食谱。
Vsi smo kdaj že jedli pica burek, verjetno pa ste ga le redki kdaj že sami pripravili doma. Najbolj prikladno ga je kupiti v prodajalni burekov, in čeprav so tisti z ulice odlični, tudi domači pica burek prav nič ne zaostaja. Vsaj ne, če se ga lotite po receptu, ki vam ga zaupamo v nadaljevanju.
阅读更多: 食谱:自制薯条,15分钟内准备好
Recept za pica burek:
Sestavine za pica burek:
- 500 g vlečenega testa
- 250 g šunke
- 250 g sira
- 1 个鸡蛋
- 400 g šampinjonov (iz pločevinke)
- 200 g kečapa/pasiranega paradižnika/pelatov
- 1 žlička origana
- 6 oliv
- 油
- 盐
- 胡椒
Postopek priprave pica bureka:
Najprej naribamo sir in narežemo šunko na koščke. Pekač namastimo z oljem in prekrijemo z dvema plastema testa. Premažemo ga s kečapom/pasiranim paradižnikom, zmešanim s soljo, poprom in origanom. Na vse skupaj položimo drugo plast testa in potresemo sir. Sledi plast šunke. V naslednje ”nadstropje” naselimo šampinjone. Vse skupaj počnemo, dokler nam ne zmanjka sestavin. Končamo z vsaj dvema plastema testa in pred pečenjem še premažemo z jajcem. Pečemo pri 200 stopinjah približno 40 do 50 minut.