塔巴斯科辣酱是辣酱中的女王。这种由塔巴斯科辣椒制成的酱汁近 150 年来一直深受世界各地热食爱好者的喜爱。它仅由三种成分制成,您可以轻松在家自己准备。
Domači tabasko 这是 pikantna omaka iz rdečih čilijev tabasko, za domači tabasko pa lahko uporabite katerokoli podolgovato rdečo pekočo papriko.
阅读更多: 食谱:真正的希腊酸奶黄瓜酱
Redka omaka, katere korenine segajo v daljno leto 1868, ima v povprečju med 3500 in 8000 skovili, kar pomeni ostrejšo ostrino. Ta je sicer odvisna od čilija.
Recept za domači tabasko:
Sestavine za domači tabasko:
- 400 g svežih rdečih podolgovatih čilijev
- 4 dcl destiliranega belega kisa
- 2 žlički soli
Postopek priprave domačega tabaska:
Čilijem odstranimo peclje in jih s semeni vred na drobno nasekljamo. Pretresimo jih v kozico, dodamo kis in premešamo. Počasi segrevamo. Posolimo in na zmernem ognju/temperaturi kuhamo 5 minut. Po tem času odstavimo in počakamo, da se omaka nekoliko shladi. Zmiksamo, da nastane gladek pire, in vlijemo v kozarce za vlaganje. Po zaprtju mora pire dva tedna stati v hladilniku. Nato ga vzamemo iz hladilnika in omako precedimo. Če je pregosta, jo lahko razredčimo z nekaj kisa. Prelijemo nazaj v stekleničko za vlaganje in tabasko je nared. Pa dober tek!