秋天是蘑菇再次出现在盘子上的时节。这次我们决定把它们变成蘑菇酱。
Popestrite svoj jedilnik in pripravite gobov namaz, preprost namaz iz dušenih in praženih mešanih gob, ki ga uživamo na opečenem kruhku ali kruhu.
阅读更多: 南瓜的最佳食谱
Recept – gobov namaz:
Sestavine za gobov namaz:
- 500 g mešanih gob
- 40 克 黄油
- 4 žlice suhega belega vina
- 柠檬
- 3 vejice peteršilja
- 肉豆蔻
- 盐
- črni poper v zrnu
Postopek priprave gobovega namaza:
Gobe očistimo, nasekljamo na drobne koščke in pokapamo z limoninim sokom. V posodi razpustimo maslo in vanjo stresemo gobe. Pokrijemo in dušimo pet minut. V vmesnem času nasekljamo za žlico peteršilja. Odstranimo pokrov in gobe na hitro prepražimo. Nato jim dodamo vino, sol, poper in muškatni orešček. Premešamo in toliko časa pražimo, da se tekočina skoraj povsem ukuha. Serviramo na opečenem kruhku ali kruhu ter za konec potresemo s peteršiljem. Pa dober tek!