当我们的香蕉、草莓和蓝莓看起来不太好时,草莓香蕉蓝莓面包是最甜蜜的甜味借口。我们不会扔掉过熟的水果,而是用成熟的水果烘焙出真正的美食。这是草莓香蕉蓝莓面包的食谱……
Bananin kruh si ponavadi privoščimo, ko smo soočeni s kupčkom (pre)zrelih banan, ki jih nočemo zavržti. Spomladi, ko s tržnice radi prinesemo tudi zavojčke jagod in 蓝莓, pa takšne dneve izkoristimo za pripravo slastnega jagodnega bananinega kruha z borovnicami.
Recept za jagodni bananin kruh z borovnicami
成分:
- 3 zrele banane, zmečkane
- 1/3 skodelice stopljenega masla
- 1杯糖
- 1 个鸡蛋
- 1茶匙香草精
- 1茶匙泡打粉
- 盐少许
- 1 ½ 杯通用面粉
- 1 čajna žlička naribane limonine lupinice
- ½ skodelice nasekljanih jagod
- ½ skodelice borovnic
指示:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V večji skledi zmešamo zmečkane banane in stopljeno maslo, dodamo sladkor, jajce, pecilni prašek, sol in vanilijo. Premešamo in dodamo tudi moko. Ponovno premešamo in ne skrbimo glede grudic, saj se bodo te med peko lepo porazporedile. V mešanico kot zadnje primešamo še sadje in limonino lupinico ter vse skupaj vlijemo v dobro namaščen pekač. Pekač položimo na srednjo rešetko in kruh pečemo dobro uro. Ohladimo, odstranimo iz pekača in postrežemo. Dober tek!