fbpx

食谱:牙买加朗姆酒球

牙买加朗姆酒球是一种超级美味、令人纵容且简单的甜点。

Jamajške rumove kroglice lahko pripravite tudi brez ruma (čeprav so potem to samo še kroglice), če želite pa res dober rumov okus, potem dodajte 3 žlice ruma. Te kroglice se med drugim tudi odlično zamrznejo.

Jamajške rumove kroglice so superokusna in preprosta sladica.
Jamajške rumove kroglice so superokusna in preprosta sladica.

配料

  • 250毫升淡奶油
  • 100 g mlečne čokolade, fino narezane
  • 200 g temne čokolade, fino narezane
  • 25 g masla, narezanega
  • 2 do 3 žlice ruma
  • 5 žlic kakava

准备

Smetano za stepanje zagrejte v manjši ponvi in jo, preden pride do vretja, odstavite z ognja. Medtem dajte mlečno in temno čokolado v večjo posodo in jo prelijte z vročo sladko smetano. Dobro mešajte, da se stopi in da dobite gladko maso. Dodajte narezano maslo in dovolj ruma, da bo dober okus ter dobro premešajte. Pustite, da se ohladi. Ohlajeno maso prekrijte s folijo za živila in postavite v hladilnik za najmanj 4 ure ali čez noč.

Večji pladen prekrijte s papirjem za peko. Kakav razporedite na 2 krožnika, eden vam bo služil kot prah za vaše roke, da boste lažje delali, z drugim pa boste prekrili kroglice oziroma trufle. S pomočjo čajne žličke vsakič vzemite okoli 15 gramov čokoladne mase (velikost oreha). Dlani položite na krožnika s kakavom in med dlanmi na hitro naredite kroglico. Čokoladne mase nikar ne imejte med dlanmi predolgo, saj se bo začela topiti. Zdaj kroglico povaljajte v kakavo in jo odložite na pladenj. Postopek ponavljajate tako dolgo, da porabite vso maso (iz te mase bi moralo nastati približno 40 kroglic). Med postopkom je priporočljivo, da si roke nekajkrat umijete z mrzlo vodo in jih osušite.

Kroglice oziroma trufle postavite v hladilnik za vsaj pol ure. Pa sladek dober tek!

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。