fbpx

食谱:初学者的 Yota

Recept za joto za začetnike

Jota,谁不喜欢这道浓稠的炖菜呢?尽管看起来只有祖母们才知道它的真正配方,而且真正好的 jota 只能在山间小屋里找到,但事实远非如此。任何人都可以制作 jota,即使是不懂烹饪的厨师也可以,下面我们将向您展示适合初学者的 jota 食谱,您也可以制作令人垂涎欲滴的炖菜!

Jota za začetnike je prav tako okusna kot vsaka prava jota. In ker je ta jed iz kislega zelja ali repe, fižola in krompirja ena najbolj priljubljenih enolončnic, je skrajni čas, da usvojite njeno pripravo in se ne zanašate le na babice. Ker pa vemo, da je vsak začetek težak, smo vam pripravili 食谱, s katerim boste pripravili joto kot babice, a brez kuhalne kilometrine. Sledite navodilom in oblizovali si boste prste.

Recept za joto za začetnike:

Sestavine za joto za telebane:

  • 500 dag kisle repe ali zelja
  • 300 dag krompirja
  • 300 dag rjavega fižola
  • 3 čebule
  • 6 瓣大蒜
  • 300 dag prekajenih svinjskih rebrc (lahko tudi drugo meso)
  • 2 žlici svinjske masti
  • 2 žlici svinjske masti z ocvirki
  • 1 čajna žlička rdeče mlete paprike
  • 盐(适量)
  • 马郁兰
  • črni poper v zrnu
  • 4 lovorjevi listi
Ni ga čez dobro joto!
Ni ga čez dobro joto!

Priprava jote za telebane:
Čebulo drobno nasekljamo. V večji lonec damo dve žlici svinjske masti, na segreto mast pa dodamo sesekljano čebulo. Med praženjem dolijemo malo vode, da postane kremasto. Nato dolijemo zadostno količino vroče vode in dodamo rjavi fižol, kockasto narezana svinjska rebrca in črni poper. Kuhamo pol ure, dokler se fižol popolnoma ne zmehča. Potem dodamo drobno narezan krompir in lovorjeve liste ter kuhamo še pol ure. Po pretečenih 30 minutah dodamo prepolovljeno kislo repo/zelje (slednjega pred tem operemo, če želimo manj kislo juho). Kuhamo dodatne pol ure. Za oplemenitev okusa jote na manjši ponvi na ocvirkovi svinjski masti prepražimo sesekljan česen, da zadiši. Dodamo žličko sladke mlete paprike, premešamo in dodamo joti. Na zmernem ognju joto nato kuhamo še četrt ure. Za konec dodamo sol (po okusu) in ščepec majarona. Pa dober tek!

阅读更多: 食谱:只有三种材料的花生酱蛋糕,罪有应得!

Če želite skrajšati čas priprave jote, fižol čez noč namočite v hladni vodi. Pred serviranjem naj enolončnica postoji 15 minut, kot smetana na vrhu torte pa je na vsaki porciji žlička kisle smetane. Pozimi joto uživamo toplo, poleti pa hladno.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。