还有什么比能够将我们最喜欢的两种罪恶结合成一份美味的甜点更好的呢?咖啡巧克力慕斯结合了两种成分的最佳味道和香气,并且可以在极短的时间内准备好甜点。
Se vam ob misli na kavno-čokoladni mousse že kaj cedijo sline? Mehka in kremasta sladica je primerna kot dessert tako po slavnostni večerji kot tudi za lenobno sladkanje na kavču. Sedaj pa veselo na delo zavihajmo rokave.
Sestavine kavno čokoladni mousse :
- 2汤匙黄油
- 120 g temne čokolade
- pol žličke kave
- 2个蛋
- 3勺糖
- pol žličke vanilijevega sladkorja
- 半杯鲜奶油
Priprava kavno čokoladnega moussa:
V zmrzovalnik postavimo za kratek čas skodelico, ki jo bomo kasneje uporabili za stepanje smetane. Nato v posodi na pari skupaj stopimo maslo, čokolado in kavo (priporočamo enostavno tehniko bagnomaria). Ko se sestavine stopijo, jih pustimo za kakšno minuto, da se ohladijo. Sedaj lahko zmesi dodamo tudi 2 rumenjaka in vse skupaj premešamo, nato pa zmes postavimo v hladilnik. Medtem, ko se nam zmes hladi lahko v drugi posodi stepemo sneg iz 2 beljakov in dodamo 2 žlici sladkorja. Sedaj lahko iz hladilnika vzamemo skodelico, ki smo jo na začetku postavili v hladilnik in v njej stepemo smetano z 1 žlico sladkorja in vaniljinim sladkorjem. Nato iz hladilnika vzamemo tudi kavno-čokoladno zmes in ji primešamo sneg iz beljakov ter nato dodajmo še stepeno smetano. Tako, odličen mousse je pripravljen.