西瓜也可以放在烤架上。这是一种有趣且不同于平常的西瓜制作方法,但烤西瓜不仅仅适合那些喜欢不寻常口味的人,因为烟熏和热量完美地补充了它。
Priznamo, lubenica na žaru je precej neobičajen način uživanja lubenice, toda tako kot lahko piknik popestrimo z jabolkom ali breskvijo na žaru, lahko nanj mirne duše položite tudi lubenico.
阅读更多: 食谱:奶油西瓜冰淇淋
In kako pripravimo lubenico na žaru? Sila enostavno. Ta sladko-kisla zeliščna jed je lahko predjed, prigrizek ali priloga.
Recept za lubenico na žaru:
Sestavine za lubenico na žaru:
- 西瓜
- 橄榄油
- 香醋
- vejice bazilike
- 洋葱
- 盐
- 胡椒
- sir s plesnijo (npr. gorgonzola)
Postopek priprave lubenice na žaru:
Lubenico narežemo na koščke in namažemo z olivnim oljem. Postavimo na vroč žar in po cca 5 minutah obrnemo ter popečemo še drugo stran. Odstranimo z žara, posolimo in popopramo. Dodamo sir in baziliko, pokapamo z balzamičnim kisom in potresemo z drobno sesekljano čebulo. Pa dober tek!