准备好接受新事物了吗?喜欢巧克力酱吗?听起来非常好,所以你应该尽快查看这个食谱。
Če radi sami pripravljate marmelado, morate ta recept nujno preizkusiti ob prvi priložnosti. Gre za marmelado iz breskev in bele čokolade. In kar je najboljše pri vsem tem, pripravi se jo zelo preprosto v le 30 minutah.
Sestavine za marmelado iz breskev in bele čokolade:
- 1,5 kg breskev
- 500 g želirnega sladkorja Wiener Zucker 2 : 1
- 200 g sesekljane bele čokolade
Priprava marmelade iz breskev in bele čokolade:
Breskve najprej na hitro potopimo v vrelo vodo in nato v ledeno vodo, da lažje odstranimo kožico. Odstranimo koščice in breskve narežemo na majhne koščke. V loncu jih zmešamo z želirnim sladkorjem Wiener Zucker 2 : 1 in zavremo. Med rahlim vrenjem mešamo 4 do 6 minut. Nato naredimo preizkus z mrzlim krožnikom, da ugotovimo, ali je marmelada dovolj gosta. Če se kapljica na hladnem krožniku takoj strdi, lonec odstavimo z ognja in v maso vmešamo belo čokolado. Drugače kuhamo še nekaj minut. Vlijemo v pripravljene kozarce in takoj dobro zapremo.
Ali veste?
Marmelada, pripravljena z želirnim sladkorjem Wiener Zucker 1 : 1 ali 2 : 1, ima enoletni rok trajanja.