马斯卡彭奶酪块是一种易于制作的甜点,不需要花费太多时间。假期即将来临,如果您想尝试一些不同的东西,马斯卡彭奶酪块是一个不错的选择。现在赶紧去取食材吧,以后你就可以感谢我们了!
Maskarponejeve kocke so hitro narejena sladica, ki bo še hitreje izginila s pladnja. Priprava je sila preprosta in zanjo ne potrebuješ kuharskega znanja. Kaj še čakaš? Spodaj imaš vse, kar potrebuješ- zahtevane sestavine in postopek priprave. Pojesti pa jih boste, o tem smo prepričani, znali sami.
阅读更多: Recept: domače čokoladice bounty, narejene v 10 minutah
Sestavine za maskarponejeve kocke
Za biskvit:
- 5个鸡蛋
- 5汤匙面粉
- 5汤匙糖
- 1–2 žlici kakava
- drobec pecilnega praška (po želji)
Za čokoladno polivko:
- 150 g jedilne čokolade
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 žlica mletega sladkorja (lahko tudi Nutelle)
- 500 g maskarponeja
- 10 žlic mleka
Priprava maskarponejevih kock
Pečico damo greti na 180 stopinj. Jajca in sladkor penasto umešamo ter dodamo moko in kakav. Večji pekač obložimo s papirjem za peko in vanj zlijemo maso. Postavimo ga v ogreto pečico in pečemo 10 minut, oziroma dokler ni pečeno. Ko se biskvit ohladi, ga prerežemo na pol. Sledi priprava čokoladne polivke, ki jo raztopimo nad soparo. Počakamo, da se ohladi, nato pa pol biskvita navlažimo z mlekom, ”prepleskamo” z 250 grami italijanskega sira maskarpone in polijemo s čokoladno polivko. Na biskvit položimo drugo polovico in postopek ponovimo. Pecivo lahko tudi poljubno okrasimo. Razrežemo in postrežemo. Pa dober tek!