fbpx

食谱:保鲜一个月的姜饼

Medenjaki so lahko tudi praznična dekoracija Foto: Ksenia / Pexels

人们说糖果永远不会太多,但有时节日糖果会在庆祝活动结束后留在储藏室里。因此,为了不吃得过多或扔掉食物,最好考虑一下长期保持美味的菜肴的食谱。准备了美味姜饼的食谱,准备一个月后就可以食用。

Medenjaki veljajo za eno najpriljubljenejših prazničnih poslastic, z njimi pa se radi sladkamo tudi tekom leta. Zato je 简单的 recept za medenjake, ki bodo slastni ostali kar mesec dni, odlična izbira.
Zanj ne boste potrebovali 许多成分, poleg zadovoljstva vaših brbončic pa so lahko z njimi tudi 装饰 svoj dom.

姜饼

  • 服务: 选修的
  • 难度: 简单的
  • 评分: ★★★★★
  • 打印

组成部分

  • 1/3 skodelice zmehčanega masla
  • 3 žlice zmehčanega kremnega sira
  • 3/4 skodelice sladkorja
  • [配方-原料] Sestavine za medenjake:
  • 15 dag masla
  • 15 dag medu
  • 35 dag gladke moke
  • 10 dag mletih orehov
  • 2个蛋
  • 1茶匙小苏打
  • začimbe po želji (cimet, klinčki, ingver…)
  • 奶油成分:
  • 10 dag sladkorja v prahu
  • 3 žlice limoninega soka

方向

  1. Najprej pripravite testo za medenjake. V veliki skledi zmešajte moko, sodo bikarbono, orehe in začimbe. Nato maslo narežite na tanke rezine in jih z rokami zmešajte v testo.
  2. Stepite jajce in ga z rokami vmešajte v testo, nato dodajte še med. Testo zavijte v plastično folijo in ga za eno uro postavite v hladilnik.
  3. Testo nato z žlico razdelite na manjše delčke, ki jih boste z rokami oblikovali v kroglice. Velikost kroglic je odvisna od vas: večje naj bodo, če si želite večje medenjake.
  4. Medenjake razporedite v pekač, obložen s peki papirjem in pecite 10 minut v pečici, ogreti na 180°C. Medenjaki so pečeni, ko ob robu postanejo temno rjavi.
  5. Med peko se lotite priprave kreme: v večji posodi zmešajte sladkor in limonin sok. Z mešanico nato napolnite brizgalno vrečko in okrasite medenjake. Dober tek!

附加提示:
– Če orehov ne marate ali ste nanje alergični, lahko medenjake naredite tudi brez njih.
– Če želite medenjake v različnih prazničnih oblikah, potem namesto, da iz testa pred peko naredite kroglice, uporabite modelčke.
– Ko medenjake razporejate v pekač, pazite, da med njimi ostane nekaj prostora. Testo zaradi sode bikarbone med peko namreč nabrekne.
– Mešanica za kremo naj bo tako gosta, da počasi kaplja z žlice, ko jo zajamete. Če je preredka, dodajte več sladkorja, ob pregosti kremi pa prilijte limonin sok.
– Namesto brizgalne vrečke lahko uporabite peki papir, ki ste ga oblikovali v cev.

自2004年以来与您同在

从年 2004 我们研究城市趋势,并每天向我们的追随者社区通报最新的生活方式、旅行、风格和激发激情的产品。从 2023 年开始,我们将提供全球主要语言的内容。