你喜欢蒙特零食吗?然后你就会爱上蒙特蛋糕的食谱。奶油轻甜点非常容易准备,甚至不需要烘烤!
Kolač monte je kremasto lahka sladica, ki se ti stopi v ustih kot puding Monte oz. originalen 小吃 Monte. A recept, ki ga kar ne boste mogli prehvaliti, je še boljši od originala, in če nam ne verjamete na besedo, se prepričajte sami. To pa storite takole …
阅读更多: 配方:单料巧克力慕斯
Recept za kolač monte:
Sestavine za kolač monte:
- keksi Albert
- 1 l mleka
- 100克糖
- 100 g koruznega škroba
- 1袋香草糖
- 125 克 黄油
- 500 sladke smetane za stepanje
- 200 克 巧克力
- nekaj kapljic ruma
Postopek priprave kolača monte:
Po dnu pekača razporedite kekse in jih premažete z nekaj mleka, pomešanega z rumom. Potem se lotite priprave prve kreme, za katero potrebujete mleko, sladkor, škrob, vaniljev sladkor in maslo. V eni posodi segrejete mleko in mu dodate nekaj kapljic ruma. V drugi v nekaj hladnega mleka zmešate sladkor in koruzni škrob, da dobite gladko zmes. To prelijete v drugo posodo, ko tam mleko zavre. Na manjšem ognju kuhate dve minuti, potem pa dodate maslo. Še vročo maso prelijete čez kekse. Sledi priprava druge kreme, za katero uporabite sladko smetano in čokolado. Na zmernem ognju segrejete smetano, v katero vmešate kose čokolade. Ko se ta stopi, zmes prelijete po prvi kremi in pustite, da se kolač ohladi. Pa dober tek!