您肯定会利用草莓季节来品尝各种甜点和蛋糕,但为什么不尝试一下草莓杜松子酒和滋补品呢?杜松子酒和滋补品爱好者一定会喜欢这款他们最喜欢的饮料的清爽夏季版本。
成分:
- 60 ml hladnega jagodnega sirupa
- 60 毫升杜松子酒
- 100毫升滋补品
- 1 majhna žlička limetinega soka
- listi mete ali vejice timijana za okras
- 冰
Sestavine za jagodni sirup:
- 1 kg zrelih jagod
- 500 ml vode – 20 dag sladkorja – 2 žlici limoninega soka
- 100毫升水
Priprava sirupa:
Jagodam odstranite peclje, jih operite, prerežite na polovice in položite v posodo za kuhanje. Dodajte vodo in sladkor ter kuhajte na zmernem ognju. Ko voda zavre, temperaturo malo zmanjšamo in pustimo, da se vse skupaj duši 20 minut, nato odstavimo s štedilnika in pustimo, da se popolnoma ohladi.
Vzemite cedilo, ga pokrijte s plastjo tanke gaze in položite na širšo skledo. Skozi to precedite jagode in sirup, nato vzemite gazo, zberite jagode in nežno zasukajte gazo, da iztisnete še nekaj jagodnega sirupa. Vmešajte limonin sok in nato vlijte sirup v kozarec. Shranjujte ga v hladilniku največ 2 tedna.
Priprava jogodnega gin tonika:
Kozarec do polovice napolnite z ledom. Nato ga prelijte z jagodnim sirupom, z ginom in na koncu vlijte še tonik. Dodajte malo limetinega soka in po želji okrasite z meto ali timijanom.
干杯!