让我们来看看最好的新年蛋酒潘趣酒的配方,它可以在外面寒冷的时候让你暖和起来。
虽然 dišečega punča na naših prazničnih stojnicah načeloma ne strežejo, to še ne pomeni, da si ne moremo tudi doma privoščiti toplega napitka, ki je v prazničnem času ena izmed najbolj priljubljenih pijač naših severnih sosedov. Naj zadiši po vznemerljivi harmoniji cimeta, vanilije in sveže naribanega muškatnega oreščka…
阅读更多: 根据杰米·奥利弗 (Jamie Oliver) 的配方调制的热红酒
Sestavine (za 8 porcij):
- 700 ml mleka
- 240 毫升 甜奶油
- 2 根肉桂棒
- 1 strok vanilije (prerezan in izdolben)
- 1 žlička naribanega muškatnega oreščka
- 300 ml jajčnega likerja
- 3汤匙朗姆酒
过程:
V posodi segrejemo mleko, cimetovi palčki, vanilijev strok, zrna in med. Mešamo do vretja, nato odstavimo. Odstranimo strok in palčki ter dodamo jajčni liker in rum. Stepemo smetano in jo dodamo mešanici. Novoletni punč iz jajčnega likerja prelijemo v praznične skodelice in okrasimo z muškatnim oreščkom.