这是一个能让意大利佛卡夏变得更美味、更容易的食谱。
Italijanska fokača je sočna in mehka ter nadvse okusna jed, za katero potrebujete le osnovne sestavine. Te najverjetneje že imate tudi doma. Recept po nasvetu chefa Liberty Martineza vam bo pomagal do preproste italijanske specialitete z le malo vloženega truda.
Okusna italijanska fokača
![](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2024/07/focaccia-with-tomatoes-olives-and-rosemary-whole-2023-11-27-04-56-12-utc-jpg.webp)
组成部分
- 500 克 面粉
- 7 g suhega kvasa
- 2 čajni žlički morske soli
- 橄榄油
- 茶匙粗海盐
- vejice rožmarina
方向
- V veliko skledo usujete moko. Na eno stran moke vmešate kvas, na drugo pa drobno sol in vse premešate. Sol ločite od kvasa, da ne zavrete njegovega delovanja.
- V sredino moke naredite vdolbinico in dodate 2 žlici olja. Postopoma prilivate mlačno vodo (350-400 ml), dokler ne dobite rahlo lepljivega testa.
- Delovno površino potresete z moko in nanjo prestavite testo. Gnetete 5-10 minut, dokler testo ne postane mehko in manj lepljivo. Nato ga prestavite v čisto skledo, pokrijete s kuhinjsko krpo in pustite vzhajati 1 uro.
- Pravokoten plitek pekač namastite z oljem. Testo prestavite na delovno površino, nato pa ga razvaljate na velikost pekača. Pokrijete s kuhinjsko krpo in pustite vzhajati še 35-45 minut.
- Pečico segrejete na 200 C. S prsti potisnite v testo, da naredite vdolbine. Zmešajte žlico in pol olivnega olja, eno žlico vode in malo soli ter prelijte čez kruh. V vdolbine v testu potisnemo rožmarinove vejice.
- Pečete 20 minut do zlato rjave barve. Okusna italijanska fokača je pripravljena!