四旬斋期间使用的传统老鼠通常是由发酵面团制成的,这可能很耗时,因为面团需要发酵。酸奶老鼠的制作方法是将所有原料在一个碗中混合成光滑的面团,用勺子形成,然后油炸。美味又简单!
Ob pustu se poleg krofov razveselimo tudi mišk! Tokrat smo pipravili recept za najboljše jogurtove miške, ki so odlična pustna sladica in v primerjavi s tradicionalnimi krofi tudi manj zamudna.
配料
- 200 gramov moke
- 1 do 2 žlici sladkorja
- 1罐酸奶
- 1 个鸡蛋
- 1 香草糖
- 1 小勺朗姆酒或干邑白兰地
- 1 茶匙 磨碎的柠檬皮
- ½ 袋泡打粉
- 盐
- 油煎炸
- 糖粉
- po želji čokolada
- po želji kokosovi kosmiči
准备
Vse sestavine damo v skledo in jih z električnim mešalnikom zmešamo v gladko testo, ki ga pustimo malce počivati. Medtem v večji posodi segrejemo olje in nato v vročem ocvremo miške, ki jih oblikujemo z žlico, ki jo poprej pomočimo v vrelo olje. Olje je dovolj vroče takrat, ko se ob vanj pomočeni kuhalnici pokažejo drobni mehurčki. Miške se med cvrenjem obračajo same, lahko pa jim pri tem tudi pomagamo. Ko se zlato rumeno zapečejo z obeh strani, jih previdno vzamemo iz olja, odcedimo na papirnatih brisačkah in potresemo s sladkorjem v prahu. Še okusnejše bodo, če jih prelijemo s stopljeno čokolado in posujemo s kokosovimi kosmiči.