热红酒是十二月的常客,但它的“表亲”潘趣酒——一种同样适合寒冷冬夜的水果芳香饮料——也越来越受欢迎。利用柑橘季节的机会,准备一杯自制的橙子潘趣酒,既温暖又充满节日气氛。
Pripravite si aromatičen in omamno dišeč pomarančni punč! Veseli december 和 热红酒 sta kot rit in srajca, zato marsikdo pozabi, da obstaja še ena 酒精饮料, ki ravno tako, če ne še bolj, prija na mrzle zimske popoldneve in večere – punč.
阅读更多: Najboljši recept za kuhano vino
Domači pomarančni punč bo prijal po sprehodih, po aktivnostih na prostem, ob sproščenem pogovoru s prijatelji, 在圣诞节的时候 in na zabavah. Poskrbel bo, da vam bo za veseli december še bolj lepo in toplo.
Recept za domači pomarančni punč:
Sestavine za domači pomarančni punč:
- 400 ml belega vina
- 8 pomaranč
- 2个柠檬
- 80 g rjavega sladkorja
- 80 ml ruma
- 4 klinčki
Postopek priprave domačega pomarančnega punča:
Za začetek ožamemo pomaranče in limoni. Pomarančnemu in limoninemu soku dodamo dva decilitra vode in belo vino. Primešamo sladkor, rum in klinčke ter segrejemo, a ne kuhamo. Pustimo stati 30 minut, nato pa punč precedimo in ga pred serviranjem še enkrat segrejemo. Pa na zdravje!